У столиці з’явилися перші криптомати

06.09.2017 20:55   Джерело: infa.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

В Україні почали встановлювати термінали для купівлі криптовалюти. Приватний підприємець, який купив перші шість терміналів для продажу біткоінів за готівку, вже розмістив їх в Києві, ще два наступного тижня з’являться у Харкові. Про це повідомляє KUNA Bitcoin Agency на своїй сторінці у Facebook.

Технічну частину забезпечує криптовалютна біржа KUNA. Купівля відбувається за поточним курсом біткоіну, використовуючи API біржі.

По завершенні тестування всі зацікавлені особи зможуть придбати криптомати для встановлення. Вже отримані заявки на понад 150 криптотерміналів по всій Україні.

Нагадаємо, 2 вересня вартість біткоїна вперше перевищила 5 тисяч доларів, встановивши новий історичний рекорд.

Наразі криптовалюта Bitcoin не має певного правового статусу в Україні. За даними Національного банку України визначення такого статусу ускладнюється відсутністю консолідованого підходу до класифікації Bitcoin і регулювання угод з ним у світі.

Нацбанк України почав діалог з Міністерством фінансів, Державною фіскальною службою, Державною службою фінансового моніторингу, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, а також з Національною комісією, що здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг для вироблення спільної позиції щодо правового статусу Bitcoin і його регулювання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: infa.ua  

Коментарі