Як зміняться межі районів на Тернопільщині

Опубліковано:
6 Вересня, 2017

На засіданні уряду 30 серпня затвердження зміни до Методики формування спроможних територіальних громад, – пише Галас.

Постановою врегульовано питання добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів. Це питання важливе для двох нових громад, які утворяться після перших місцевих виборів 29 жовтня – Зборівської та Хоростківської.До складу Зборівської ОТГ увійдуть Августівська та Великоплавучанська сільські ради, до Хоростківської – села Великий і Малий Говилів.

Читайте також

Наприкінці жовтня на Тернопільщині будуть вибори
Гроші на проекти є, а на місцях «розслабилися» – голова ОДА доручив керівникам районів та ОТГ працювати активніше

В пункт 8 Постанови доповнено нормою про те, що у разі входження до складу об’єднаної територіальної громади однієї або кількох територіальних громад, розташованих на території суміжного району, розширенню підлягають межі району, на території якого розташований адміністративний центр утвореної об’єднаної територіальної громади. Таким чином, Зборівський та Гусятинський райони поповняться новими населеними пунктами, а Козівський і Теребовлянський – відповідно втратять.

«Це велика додаткова мотивація для десятків громад, створених на межі районів, закінчити процес об’єднання та великий поштовх до нового об’єднання. Прийняття постанови дозволить розширити межі району, на території якого розташований адміністративний центр утвореної ОТГ. Громади добровільно об’єднуються і прагнуть спільно будувати своє майбутнє, а не бути затиснутими встановленими межами районів», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр Генадій Зубко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #межа, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОТГ, #район, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: