Першим на Тернопільщині запрацює цукровий завод в Чорткові

Опубліковано:
6 Вересня, 2017

В першій декаді вересня плануть розпочати новий виробничий сезон основні цукрові заводи Тернопільщини. Основний переробник цукрової сировини, що вирощують сільгоспвиробники краю на площі 30,4 тис. га ТОВ «Радехів-цукор» та його дочірні підприємства.

— За прогнозами головних спеціалістів потужної переробної компанії з німецькими інвестиціями, на Тернопільщині працюватиме чотири цукроварні, —  каже в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Володимир Стахів. — Вони зобов’язалися переробити мільйон 700 тисяч тонн солодких коренів. З основними постачальниками цукросировини заздалегідь укладено договори. Обговорено план транспортування і графік забезпечення нею цукрових заводів Чорткова, Збаража, Хоросткова, Козови.

Найпотужніший і сучасний завод, де повністю переведена модернізація на європейські технології та світові стандарти виробництва білих кристалів — філія «Чортків-цукор» товариства «Радехів-цукор». За добу він переробляє до 9 тис. тонн солодких коренів. Там встановлені автоматизовані лінії з виробництва сухого жому, діють виробничі лабораторії, де досвідчені спеціалісти визначають вміст цукру в коренях, забрудненість тощо. Коп’ютеризовано всі робочі процеси, є сучасний автотранспортний парк. Благоустроено територію заводу, заасфальтовано всі під’їзні шляхи до нього. Переробники врахували минулорічний гіркий досвід, коли через несвоєчасне забезпечення буряконавантажувальною технікою під першим листопадовим снігом на полях сільгосппідприємств і фермерських господарств опинилося понад 10 тис. га незібраних і до сотні тисяч тонн не вивезених цукрових буряків.

Тим часом потужні агрокомпанії, сільгосппідприємства, фермерські господарства області значно розширили в структурі посівів площі під цукровими буряками, зокрема в Гусятинському, Підволочиському, Тернопільському районах. Види на їх щедрий урожай вагомі. Головне, щоб не підвела погода й чітко без зайвої метушні спрацював конвеєр «поле-завод-цукор».

За словами самих заводчан, на час переробки буде задіяно до 10 відсотків сезонних робітників — місцевих жителів.

Тож, першим заводський гудок покличе до праці колектив наших правофлангових — переробників Чортківського цукрозаводу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #завод, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #цукор, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: