Форум української молоді діаспори об’єднав вихідців з України з понад 30 країн

Опубліковано:
5 Вересня, 2017

За підтримки міського голови Дніпра Бориса Філатова, Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпровської обласної ради, міської ради Дніпра та Міністерства молоді та спорту України, а також МФО «Співпраця:Україна-діаспора» (Дмитро Лубінець), «Промінь Україна» (Дмитро Банах), Світового Українства, журналу «Бізнес WOMAN» (Тетяна Розвадовська), а також меценатів Лариси Дахно, Розалії Кобилянської, Аліни Скоморохової, Віктора Козачка Форум української молоді діаспори «Дніпро 2017» відбувся на найвищому професійному рівні.

Молодіжний форум у Дніпрі приїхали підтримати багато дипломатів та високопосадовців з різних країн світу та України, серед яких мама СКУМО і представник української громади в угорському парламенті, перший заступник президента СКУ Слава Гук, держсекретар Міністерства з питань демографії, сім’ї, молоді та соцполітики Республіки Хорватія Марін Стрмота, посли Сербії, Македонії, представник посольства Афганістану, президент Іспансько-Української торгової палати для розвитку Михайло Петруняк, заступник президента СКУ Валерій Семененко, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова МФО «Співпраця: Україна – діаспора» Дмитро Лубінець, заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, заступник Міністра інформаційної політики Артем Біденко, народний депутат Олег Барна, Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура, віце-президент ТПП Валерій Король, голова Асамблеї національностей України Ровшан Тагієв та інші.

null

 

Перед початком форуму молоде покоління діаспорян змогло на власні очі переконатися у тому, що в Україні йде новітня війна і українці змушені захищати свою державу. Упродовж тижня вони на запрошення народного депутата Дмитра Лубінця перебували в зоні АТО, де змогли передати гуманітарну допомогу військовим, побутову техніку та подарунки дітям. відвідати громадські організації «Я-Волноваха» та «Промінь Волноваха». Разом з їх представниками придумали кілька нових проектів, які мають всі підстави для втілення в життя.

null

 

Упродовж тижня роботи форуму молодь мала можливість взяти участьі  подискутувати у сесіях на різну тематику, зокрема залучення інвестицій, світове українство в Євроінтеграційних процесах, просування інформаційного змісту, розвиток молодіжної діаспори та підтримка талановитої молоді України, де спікерами були почесні гості, президія СКУМО та друзі СКУМО – Михайло Ратушний, Андрій Якубів, Дмитро, Тарас Іванець та інші…

null

 

null

 

Найголовнішою подією, на яку очікували всі, був «Ярмарок організацій», де 37 молодіжних організацій презентували на великій сцені свою діяльність і пропонували відкритість у співпраці. На завершення 28 організацій з різних країн світу і України разом з головою МФО «Співпраця: Україна – діаспора» Дмитром Лубінцем підписали одну угоду про співпрацю та реалізацію спільних проектів, інформування діяльності та формування позитивного іміджу України в світі, що додало сили і впевненості кожному про наше майбутнє.

null

 

Також в рамках форуму був встановлений рекорд України – синьо-жовтий прапор довжиною 23 метри, на якому залишили підписи всі гості і учасники. Також підвели підсумки міжнародного флешмобу «Тризуб – це Україна», а також он-лайн привітання з 30 країн світу на великій святковій сцені Дніпра для усіх українців з Днем незалежності України, майстер-класи з петриківського розпису і українських танців та багато іншого.

null

 

Під час форуму тернопільський підприємець і віце-президент міжнародної торгової палати Тарас Демкура виступив з доповіддю «Економічна співпраця з діаспорою». Це дало можливість досягнути домовленості про розширення мережі представництв Міжнародної торгової палати через світове українство для активного залучення інвестицій в Україну та виходу українських виробників на міжнародні ринки.

null

 

null

 

«Хочу сказати, що форум відбувся за великої підтримки та безпосередньої участі Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та його заступника Олександра Яреми, міського голови Бориса Філатова, голови ОДА Валентина Резніченка, голови обласної ради Дніпра Гліба Пригунова, голови УВКР Михайла Ратушного, голови Асамблеї національностей України Ровшана Тагієва, народних депутатів Дмитра Лубинця, Олега Барни. Наступного року такий захід має відбутися у Києві. Отже, потрібно буде багато працювати в культурній та економічних галузях», – додав Тарас Демкура.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #діаспора, #дніпро, #молодь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: