Степан Барна: «За підсумками року запитаю деяких голів РДА, чому в районах немає опорних шкіл»

Опубліковано:
3 Вересня, 2017

Головував на засіданні очільник області Степан Барна, а участь у роботі колегії взяли директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа, начальник управління освіти і науки ОДА Ольга Хома та начальники районних відділів освіти.

Основне питання, яке було винесене на колегію, – підсумки розвитку освіти області у 2016-2017 навчальному році та реалізація концептуальних засад Нової української школи. Обговорили також підсумки зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році в Тернопільській області.

Читайте також

Степан Барна: Культурне надбання нашого краю маємо примножувати не тільки словами, а й конкретними діями (Фото)
Степан Барна – найкращий губернатор
Геращенко навела як приклад губернатора Тернопільської області за допомогу сім’ям АТОшників

Під час виступу на колегії голова Тернопільської ОДА Степан Барна підкреслив, що цього року освіта його дуже втішила. «Результати, які ми отримали за підсумками ЗНО, а це третє місце по Україні, – добрий підсумок. І дякую всім без винятку вчителям, котрі працювали над цим, дякую районним відділам освіти, котрі забезпечили цей результат, і дякую управлінню освіти і науки ТОДА за відповідну спільну працю. Не буду лукавити, хотів би ще кращого результату, але це на перспективу, і це означає, що нам спільно разом є над чим працювати і працювати потрібно більше», — зазначив він.

Водночас очільник області наголосив, що за підсумками 2017 року слід зробити детальні аналізи зовнішнього незалежного оцінювання, адже принциповими є питання відповідності ресурсів, котрі вкладають в області в систему освіти, і того, що отримують в кінцевому результаті.

«Такого фінансування, таких інвестицій в розвиток освіти області, які були здійснені за останніх два роки, не було за всю незалежність України. Щонайменше 80 мільйонів гривень були вкладені в капітальні ремонти дахів, утеплення, заміну вікон, не кажучи про кошти, які були вкладені в сучасне технічне оснащення. Для мене дуже важливо, щоб ці кроки були максимально ефективними та спільними. Адже цього року ми також плануємо підтягнути не тільки умови для навчання дітей, а й поставити нові критерії — це якість надання освітніх послуг», — акцентував Степан Барна.

Говорячи про розвиток освіти в області та всі зусилля, які до цього докладаються, голова ОДА зауважив, що в області ще потрібно працювати над створенням опорних шкіл, яких нині шістнадцять. До кінця року планують створити ще чотири. Але є такі райони, де взагалі немає опорних шкіл, і це викликає занепокоєння.

«Я розумію, що є амбіції зберегтися на посадах, але наша амбіція — не зберегти посаду директора, а надати якісну освіту. І якщо немає опорної школи в районі, я це сприймаю як недопрацювання голови адміністрації, заступника з гуманітарних питань і начальника відділу освіти району. Тому я наголошую: за підсумками року запитаю кожного голову райдержадміністрації, чому немає опорних шкіл», — наголосив Степан Барна.

При цьому він нагадав, що кроки, які сьогодні роблять по дошкільній освіті в Тернопільській області, є також позитивними, адже цього року на Тернопільщині вже відкрили два садочки і на цьому зупинятися не будуть. «Я звертаюся до всіх освітян: порушуйте проблематику освіти не тільки на рівні області, а й на рівні громад, районів і містечок, у яких ви працюєте, і тільки спільна праця, спільне розуміння дадуть позитивний результат», — підсумував Степан Барна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОДА, #освіта, #степан барна, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: