Патріотичний Першовересень у Борщеві

Опубліковано:
3 Вересня, 2017

Учителька початкових класів Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Алла Прокопишин уже давно практикує нетрадиційний підхід у навчанні і вихованні школярів. Поетеса, громадська діячка, авторка книги «Невичерпне джерело таємниць пращурів», вважає, що дітей треба навчати творчо, цікаво, неординарно.

Пані Алла розробила свою унікальну методику у вихованні і навчанні школярів, з якою охоче ділиться із колегами. Сама пише сценарії і вірші до визначних свят, подій, роковин. Звичайні уроки Алла Прокопишин перетворює на цікаву гру, діалог між учнем і вчителем.

Не стало винятком і святкування Дня знань, до якого ретельно готувалася педагог. Замість нудної лінійки третьокласники двох Борщівських шкіл відвідали краєзнавчий музей і провели  свій перший у цьому році урок «Моя Україно! Ти мати єдина на всі покоління й віки…».

Читайте також

Тернопільські педагоги обговорили плани на новий навчальний рік
На Тернопільщині 11 шкіл беруть участь в експериментальних проектах міносвіти

Алла Володимирівна наголошує: у сьогоднішньому навчанні потрібно активно  впроваджувати інноваційні форми педагогічної роботи, об,єднуватись вчителям із різних шкіл і спільно працювати на результат. А результат був неперевершеним! Приємно було бачити, як маленькі школярики декламували вірші, як перетворювались на героїв своїх розповідей і як вкладали душу у кожне слово, пісню, як заповзято змагалися у вікторинах  і відгадували кросворди. За них щиро вболівали наставники – вчителі Алла Прокопишин і її колега із ЗОШ №2 Людмила Яловіцька, батьки та гості.

Затамувавши подих,  діти слухали цікаву розповідь про традиції нашого краю від наукового працівника музею Наталії Николин, залишили свої побажання воїнам на жовто-блакитному прапорі, який буде доставлений волонтерами на фронт.

Та найцікавішою частиною свята став флешмоб « Мирна Україна» з ключовими словами « Україна. Перемога, Воля». Ці слова школярики виводили на повітряних кульках, а потім відпускали у небо з надією, що все задумане здійсниться.

Ми живемо у такий час, коли маємо дати не лише знання, але й виховати із цих діток справжніх патріотів, – розповідає вчитель Алла Прокопишин. – Дітям дуже подобаються такі цікаві уроки і святкування, тому я уже багато років впроваджую їх у своїй роботі і бачу позитивний результат. Через змагання, вікторини і конкурси діти краще тягнуться до знань, дізнаються більше корисної інформації. Конкуренція пробуджує  у них бажання бути кращими, активнішими. Потрібно відходити від усталених стандартів і підходити творчо до засвоєння знань.

null

Фото: Алла Прокопишин.

 

null

Фото: Алла Прокопишин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщів, #день знань, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #перше вересня, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: