Напередодні Дня Незалежності України вшанували достойних тернополян

Опубліковано:
1 Вересня, 2017

Напередодні Дня Незалежності України, коли відзначали День Прапора, у Тернополі відбулася ще одна пам’ятна подія — вручення обласних премій у галузі культури за підсумками 2016 року. Вшанування лауреатів відбулося біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Спочатку до його підніжжя лягли квіти від керівництва області та міста, а також громадськості. Відтак перед Тарасовими очима та святочною громадою віддавали шану тим, хто зумів сказати своє вагоме слово в царині культури.

Нагадаю: лауреатами обласних премій у галузі культури за минулий рік стали: у номінаціях «Етнографія і музейна справа — імені Володимира Гнатюка» — дослідник фольклору Олег Смоляк; «Театральне мистецтво — імені Леся Курбаса» — заслужений артист України Сергій Андрушко; «Образотворче мистецтво — імені Михайла Бойчука» — художник з Борщева Василь Стецько; «Музичне мистецтво — імені Соломії Крушельницької» — заслужений працівник культури України, вокаліст Струсівської заслуженої капели бандуристів «Кобзар» Іван Громик; «Журналістика — імені Володимира Здоровеги» — Лілія Костишин, журналістка нашої газети; «Архітектура — імені Георгія Пінзеля» — архітектор Олександр Джула; «Декоративно-ужиткове мистецтво — імені Ярослави Музики» — науковці Людмила та Олексій Покусінські.

Нам особливо приємно, що серед лауреатів є і наша колега. Офіційно Лілію Костишин відзначено за серію публікацій із зони АТО та ведення щотижневої сторінки «Калина» у всеукраїнській незалежній громадсько-політичній газеті «Вільне життя плюс». Але ми знаємо Лілю і як автора збірки ліричної поезії «Люблю…», і як драматурга, що робить перші, але впевнені кроки у цій царині, і як заступника редактора журналу «Літературний Тернопіль».

До речі, Ліля Костишин — уже п’ятий лауреат обласної премії у нашому колективі. До неї її удостоювалися Василь Бурма, Петро Федоришин, Ярослава Штокало-Пархомчук та авторка цих рядків. Це з тих, хто нині творить найпопулярнішу газету краю. А якщо додати тих, хто в ній працював раніше, то до цього переліку долучаться ще Богдан Мельничук та Михайло Ониськів. Це чи не підтвердження того, що кращі журналісти Тернопільщини працюють саме в нашій газеті. Не хвалимось, просто констатуємо факт.

Галина САДОВСЬКА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ліля костишин, #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #премія, #сергій андрушко, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: