В установі Тернопільської обласної ради «Тернопільське обласне державне музичне училище імені Соломії Крушельницької» відбулися збори колективу, під час яких голова обласної ради Віктор Овчарук представив виконуючого обов’язки директора Тернопільського обласного державного музичного училища депутата обласної ради Ларису Римар. 

3Очільник облради подякував багаторічному директору Михайлу Степановичу Рудзінскому за невтомну працю упродовж багатьох років на благо установи, за зусилля, енергію віддані музучилищу. «Шановний Михайле Степановичу, велика заслуга і ваша, і очолюваного вами колективу в тому, що випускники музучилища продовжують навчання у консерваторіях, стають лауреатами різних конкурсів, виступають на кращих сценах не лише нашої держави. Можу впевнено передати вам думку обласної ради: Тернопільське обласне державне музичне училище імені Соломії Крушельницької – один із кращих установ галузі не лише в краї, а й Україні», – зазначив Віктор Овчарук.- Разом з тим визнаю, що культура багато років недофінансовувалась. Нещодавно обласна рада виділила закладу кошти у розмірі півтора мільйони гривень,  які допоможуть вирішити найнагальніші проблеми. Тим паче, що у наступному році в області відзначатимемо 60-ліття установи. Прийнято також рішення урочисто відзначити цю дату та доручити ОДА розробити відповідний план заходів і передбачити кошти в обласному бюджеті на їх виконання. Також цього року у вересні урочисто вшановуватимемо 145-річний ювілей Соломії Крушельницької. Хочу ще подякувати за дуже цікаву ініціативу – випуск диску  № 1 під назвою “Осяяні талантом Соломії. Творчі портрети випускників Тернопільського музичного училища ім.С.Крушельницької”, присвяченого 145-річчю з дня народження Соломії Крушельницької та в перспективі – диску № 2, який повинен вийти до ювілею училища. Педагогічно-студентський колектив музучилища завжди вирізнявся творчим, креативним підходом до вирішення будь-яких питань».

Оскільки процедура призначення керівника такої установи як Тернопільське обласне державне музичне училище імені Соломії Крушельницької юридично до кінця не врегульована та закон про освіту як черговий крок у реформуванні галузі ще не прийнятий, обласна рада вважає за потрібне як компромісний захід на перехідний період призначити виконуючого обов’язки директора. Відтак виконуючим обов’язки директора Тернопільського обласного державного музичного училища імені Соломії Крушельницької призначено  Римар Ларису Іванівну. Цю кандидатуру підтримала уся обласна рада.

«Ларису Іванівну ви  добре знаєте, – підкреслив Віктор Овчарук. – Адже вона – ваша випускниця, та ще й закінчила музичне училище з червоним дипломом. Пані Лариса має великий досвід управлінської роботи. Тож переконаний, під її керівництвом установа досягне ще більшого успіху». 

У свою чергу Лариса Римар розповіла про своє бачення подальшого розвитку установи. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #директор, #лариса римар, #музичне училище, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: