30 серпня відбувся бізнес-ланч «Інтерактивна карта комунального майна: можливості для бізнесу»

Тернополяни обговорили перспективи та пропозиції інтерактивної карти комунального майна.

31.08.2017 14:23   Джерело: TeNews
Опубліковано : Зоряна Юзвін

30 серпня відбулася зустріч підприємців, активістів, журналістів та небайдужих тернополян, на якій обговорювали перспективи інтерактивної карти комунального майна. Організаторами зустрічі були Мережа центрів громадського контролю "ДІЙ" у Тернополі.

Відтак, директор MagneticOne Municipal Technologie Катерина Бігняк презентувала стартовий варіант інтерактивної карти міста Тернополя, на якій уже позначені чимало об'єктів комунальної власності. Скористатися картою зможе кожний пересічний тернополянин, адже вона зручна у використанні. За допомогою різних фільтрів можна обирати тип майна та відповідне управління міської ради, якому воно належить. 

Публіка активно долучилася до обговорення. Фото автора

Інтерактивна карта може бути й корисною також підприємцям, оскільки обравши необхідний фільтр, з'являється інформація про вартість, площу оренди, дати договору тощо. Для тернополян - це чудова нагода ознайомитися з форматом відкритих даних та дізнатися більше про комунальне майно міста. Карта орієнтована також на працівників Управління комунальним майном у Тернопільській міській раді, які вноситимуть нові корективи щодо будівель та нових орендних договорів. 

«Сьогодні карта уже дає можливість побачити більше 1000 об'єктів комунальної власності у м. Тернопіль, до більшої частини яких додане фото. Користувач має змогу переглянути інформацію про засновників та балансоутримувачів об’єктів комунальної власності, стан приватизації, стратегічне значення, площі об’єктів нерухомого майна, тип, найменування та вартість майна, початок та закінчення термінів оренди тощо. Це лише перші кроки до візуалізації відкритих даних. Надалі планується робота над створенням інших карт або ж геопорталу міста», - розповіла Катерина Бігняк.

Катерина Бігняк презентує стартовий варіант Інтерактивної карти комунального майна. Фото автора
Такий вигляд матиме інтерактивна карта комунального майна. Фото автора

Зустріч відбувалася у форматі відкритої дискусії. Відтак, учасники активно долучилися до обговорення та запропонували свої корективи та пропозиції для подальшого розвитку карти. Ідея створення карти у форматі відкритих даних усім сподобалася, оскільки прозвучало багато пропозицій щодо створення нових мап, зокрема інвестиційної привабливості та об'єктів туристичного та ресторанного бізнесу. Така карта стане чудовим результатом співпраці міської ради, громади та підприємців у місті. З початку вересня проводитимуть навчання щодо ефективності відкритих даних та як використовувати інтерактивну карту. А до кінця місяця планується презентували уже готову стратегію Інтерактивної карти Тернополя. 

Нагадаємо, нещодавно у Тернопільському прес-клубі обговорили створення Інтерактивної карти Тернополя з представниками Тернопільської міської ради. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі