Рекордні листівки з Тернополя подолають шлях у 10 земних екваторів (Фото)

Опубліковано:
31 Серпня, 2017

В обід 28 серпня на день міста Тернополя листівки з святковим штемпелем “День міста. Тернопіль. 46025” і “Файне місто Тернопіль. 46001” було відправлено у 130 міст 28 країн світу. Традиційно, одна з листівок поїхала в Нову Зеландію у місто Річмонд, відстань Річмонд – Тернопіль найдовша і становить 17 540 км.

Досліджувати шлях листівок цікаво, адже відстані, які проходять конверти з посланнями вже можна порівнювати з відстанню від Землі до Місяця, їх сумарний кілометраж дорівнює десяти земним екваторам, а це більш ніж 400 000 кілометрів! Майже усі листівки та конверти пропечатали (погасили) перед встановленням рекорду у поштовому відділенні №25. Невеличку частину залишили для погашення під час встановлення рекорду біля головної пошти міста. Штемпелювали листівки з позитивними емоціями, адже саме такий настрій мали забрати з собою у вирій картонні карточки з видами рідного міста розміром усього 14 на 10 см. Тернопільські посткроссери – люди, що захоплюються спілкуванням зі світом через розсилку поштових листівок, першими вУкраїні запровадили масову розсилку листівок з видом рідного міста. Подію приурочили до 475 дня народження Тернополя. Відтепер 28 серпня тернополяни, починаючи з 2015 року, розсилають рекордну кількість поштових карток. Цього року розсилка отримала відзнаку, як «Наймасовіша розсилка листівок з видами Тернополя» в історії Тернополя та потрапила до книги рекордів Тернополя. Усі бажаючі долучитися до рекорду попередньо підготували список адрес, які у довільній формі можна дізнатися на сайті посткроссерів (www.postcrossing.com) та відстань до адресатів. На диво, самі листівки з видами Тернополя коштують зовсім не дорого усього 35 копійок. Продають їх у будинку видавництва “Збруч” на 1-му поверсі. Розмаїття видів – понад 30. У суботу 26 серпня учасники отримали і марки у поштовому відділенні №8. Їх для масової розсилки також вже традиційно допомагає придбати міська рада.

Марки на листівках погашаються двома штемпелями «Файне місто Тернопіль»   у синьо-жовтому корпусі  та «День міста. Тернопіль» у червоно-чорному футлярі.

Допомагав ставити штемпелі на листівках та вручав відзнаку про рекорд організатору акції, члену Обласної організації Асоціації філателістів України Сергію Ткачову заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #листівка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рекорд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: