Цієї осені на Тернопільщині працюватимуть лише чотири цукрових заводи

30.08.2017 08:43   Джерело: Збараж-24
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Цього сезону на Тернопільщині будуть працювати лише чотири цукрових заводи. Роботу вони планують розпочати на початку вересня з інтервалом у кілька днів. Завершать роботи до кінця листопада.

Як стало відомо, у Тернопільській області перероблятимуть цукрові буряки Козівський, Збаразький, Хоростківський і Чортківський цукрові заводи, - повідомляє Збараж-24.

Враховуючи площу посівів і середній валовий збір сировини, то цього року очікують, що зберуть 1,3 млн. тонн цукрових буряків. Що ж стосується обсягів переробки, то прогнозують, що на Чортківському цукровому заводі будуть переробляти 620 тис. тонн, на Хоростківському – 480 тис. тонн, на Збаразькому та Козівському – по 300 тис. тонн. Відтак, Чортківський завод працюватиме з 5 вересня, Хоростківський – з 8-го, Збаразький – з 10-го і Козівський – з 12-го вересня.

Цього сезону планують також із переробки цукрових буряків отримати 220 тисяч тонн цукру. Цієї кількості буде достатньо, щоб забезпечити потреба області. Залишиться ще й цукор на експорт.

Нагадаємо, у 2017 році збільшено кількість посіву цукрових буряків на 7,8 тис. га. Це щодо підприємств і аграріїв. Кількість посіву буряк серед населення навпаки зменшилася. Цього року населення посіяло лише 1,7 тис. га.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Збараж-24  

Коментарі