У Тернополі нардеп Ігор Мосійчук вшанував пам’ять засновника Радикальної партії Івана Франка

Опубліковано:
29 Серпня, 2017

161-у річницю від народження українського письменника, поета, публіциста, перекладача, засновника Радикальної партії Івана Яковича Франка 27 серпня урочисто відзначили у Тернополі.

Схилити голову та покласти квіти до підніжжя пам’ятника  Івану Франку цього дня зібралось чимало тернополян. Віддав належну шану  великому Каменяру і депутат Верховної Ради України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук. Разом із однопартійцями, депутатом Тернопільської облради,керівником фракції Радикальної партії Богданом Яциковським вони урочисто поклали квіти до пам’ятника Івану Яковичу, який розташований у центрі Тернополя, на вулиці Сагайдачного.

За словами Ігоря  Мосійчука, постать Івана Яковича Франка стоїть поруч з Тарасом Шевченком та Лесею Українкою. Його внесок у розвиток та становлення української держави неможливо переоцінити. Про Івана Франка- літератора, національного діяча, засновника Радикальної партії, автора художніх, національних, патріотичних творів, митця світового рівня, творчість якого збагатила світову літературу,  цього дня було згадано чимало.

«Я хотів би сказати про слово Франка як зброю. Як зброю, яка і зараз допомагає нашим воїнам долати ту орду, ту московську орду, яка уже третій рік поспіль шматує Україну. Франко, Шевченко, Леся Українка – це та «летальна зброя» української нації в боротьбі з совком, в боротьбі з російським імперіалізмом, – наголосив Ігор Мосійчук.

В свою чергу Богдан Яциковський відзначив той факт, що Іван Якович був творцем української нації, українського культури, націоналізму, а українці – ті  вічні трудівники, про яких у «Каменярах» писав поет.

«Ми твердо віримо в перемогу, і з «залізними молотами» в руках долаємо перепони, що трапляються на шляху», – каже Богдан Ігорович.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мосійчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #яциковський
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: