У кар’єрі в Полупанівці через зсуви заборонили видобувати камінь

Опубліковано:
25 Серпня, 2017

Роботи у  Полупанівському кар’єрі Підволочиського району тимчасово призупинили після того, як 7 серпня цього року у стався зсув. А земля на пасовиськах, де селяни випасають худобу піднялась на кілька метрів. Місцеві жителі кажуть, що живуть, як на пороховій бочці.

Припускають, що зсув стався через значні опади. Справжню причину має встановити спеціальна комісія. Наразі видобування вапняку на місці надзвичайної ситуації призупинено на два тижні. Дозволено лише вивозити вже видобутий вапняк. Також вирішили закріпити тіло зсуву, щоб воно не поширювалося далі і не несло загрози для місцевих мешканців

Кар’єр останні десять років орендує ТОВ ВК «Гірничодобувна промисловість» із Дніпропетровська. За роки своєї діяльності, видобуваючи вапняк, вони порушили майже всі допустимі норми. Зокрема, насипали терикон такої величини, що його видно далеко за межами села й здалека здається, ніби це величезна скеля, пише “Галас”.

За матеріалами сайту 0352

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зсув, #камінь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #полупанівка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: