Коли обласна експериментальна школа мистецтв імені Ігоря Герети отримає нове приміщення?

Опубліковано:
22 Серпня, 2017

Обласна комунальна експериментальна комплексна школа мистецтв імені Ігоря Герети здається вже виросла зі статусу експериментальна. Це доводить її двадцятирічний досвід роботи з талановитими учнями. У кабінеті директора школи Остапа Івановича Гайдукевича зібрані мистецькі скарби – чисельні кубки, призи та дипломи. Тільки за 2015-16 рік це 85 нагород різного рівня. Задумана, як спроба об’єднати ідею виховання у дітях любові до України через мистецтво з навчанням за освітніми програмами, школа впевненно доводить – таке цілком можливо. Учні школи вже у дев’ятому класі отримують свої перші дипломи разом з табелями та можуть далі приймати рішення де вчитися – далі у школі чи фахово рости у других навчальних закладах. Якою могла би бути школа? Своїми думками поділився директор школи Остап Іванович Гайдукевич. Адже у збудованому поряд школи житловому комплексі колись планували і приміщення у формі скрипки. Можливо, планували його для школи? Сьогодні житловий будинок виглядає зовсім інакше. 

null

 

null

Щороку більше батьків має бажання віддати своїх дітей у перший клас саме цієї вже відомої на Тернопільщині, в Україні та за її межами школи. Їх не лякають, навіть, умови у яких мають навчатися діти. Зручний поділ класів на підгрупи забезпечує практично індивідуальний підхід до кожного учня, а мистецькі уроки та можливість навчатися музиці та танцям після уроків вирішують питання позашкільного часу школярів.

null

 

null

 

null

 

null

Мистецька школа, на жаль, не має відповідного своєму статусу приміщення. Більш ніж 300 учнів від першого до одинадцятого класу мусять навчатися у власному невеличкому будиночку та найманих аудиторіях, деякі з них взагалі не пристосовані для навчання. Чому місто, маючи таку велику кількість успішних будівельних фірм, не взмозі побудувати одну школу? Практика годувати жданиками дітей, вчителів та батьків вже незабаром святкуватиме чверть століття. Нещодавна підписана батьківським комітетом школи петиція звернення до обласної ради про передачу права власності на землю та приміщення, яке передбачалося для будівництва Тернопільської обласної бібліотеки за адресою площа Героїв Євромайдану, 17, дає надію, що мистецький елітний заклад колись такі запрацює у комфортних умовах.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будівництво, #герета, #мистецтво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: