Тернопільським посадовцям доведеться ховати свої помешкання

Опубліковано:
20 Серпня, 2017

Аби здолати корупцію у Тернополі  громадська спілка «Рада бізнесу Тернопілля» придумала цікавий проект. Він має доволі оригінальну назву «Хто в цій хатині живе» і ставить за мету зацікавити пересічних громадян у викритті посадовців, чий рівень життя явно не відповідає задекларованим ними доходам, – повідомляє Україна молода.

Громадські активісти пропонують лише показати життя цих публічних осіб, сфотографоване з-за меж їхньої території, аби не було проблем із законом. За три фотографії одного будинку (в різних ракурсах, а також із захопленням у кадр не лише будівлі, а й самого господаря — так, щоб його можна було впізнати) авторам світлин виплачуватимуть по 500 гривень, гарантуючи анонімність. Правда, лише після того, як волонтери громадської спілки перевірять і переконаються, що та чи інша «хатина» справді належить вказаній особі.

Відтак активісти планують створити своєрідний каталог приватних осель та їхніх власників і порівняти реальний рівень життя їх та їхніх родин із задекларованим. «І якщо родина посадовця, наприклад, має сукупний дохід у 100 тисяч гривень на рік і при цьому ніхто не займається і не займався бізнесом, а живуть у триповерховій єврохаті, то виникне чимало запитань, — каже член громадської спілки «Рада бізнесу Тернопілля» Віталій Сороколіт.  — Журналісти нашої спілки нададуть їх посадовцям, а також прокуратурі, поліції і люстраційним органам. Усі факти також будуть оприлюднені для громади та внесені у відкриту базу даних «Wiki чиновника».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будинок, #винагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фото, #чиновник
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: