Спалах кору в Україні найближчим часом затухати не збирається. Медики звинувачують в усьому батьків, які ухвалили небезпечне рішення не прищеплювати дітей. Департамент охорони здоров’я закликав дорослих виправити ситуацію і зробити вакцинацію, щоб захистити маленьких українців від небезпечного інфекційного захворювання.

На сьогоднішній день столиця повністю забезпечена комбінованою вакциною від кору, епідемічного паротиту та краснухи, повідомляє прес-служба КМДА.

У мерії пояснили: дітям до 18 років щеплення можна зробити абсолютно безкоштовно. Для цього потрібно просто звернутися до районної поліклініки за місцем реєстрації.

Від початку 2017 року лише в одній столиці зафіксували 20 випадків зараження кором. Більше десяти з них – діти.

Перші ознаки захворювання легко переплутати зі звичайною застудою – нежить, кашель, температура. Портал Clutch підготував корисну інфографіку про все, що потрібно знати про кір.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #здоров’я, #інфекція, #київ, #кір
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: