Жителі Тернопільщини не знають, що з ними буде завтра

Опубліковано:
19 Серпня, 2017

Мешканці села Полупанівка, що  у Підволочиському районі, б’ють на сполох через спеку і сильну зливу провалилася частина терикона. Довкола утворилися тріщини та земля скрутилася валами.

«Живемо, як на пороховій бочці, — не знаємо, що завтра станеться з кар’єром. Не дай, Боже, хлине вода і затопить Полупанівку…» — повідомляє НОВА…

Читайте також

Катастрофа на Тернопільщині: у Підволочиському районі піднімається земля (Відео)

Протягом десяти років у Полупанівському кар’єрі видобувають вапняк, та жодного разу таке не відбувалося. Зсув терикона стався 7 серпня близько 17-ої години. Місцеві мешканці згадують про це, як про армагедон — земля двигтіла, багатотонний насип провалювався, городи піднімало догори на 15 метрів, ґрунт тріскав прямо під ногами і подекуди навіть утворювалися триметрові щілини… Усю ніч люди чергували неподалік кар’єру, побоюючись, аби раптом не сталося чого гіршого.

Полупанівський кар’єр — один з найбільших в області, його площа — 48 га. Як розповідають місцеві мешканці, заснований кар’єр ще у 70-их роках, тоді здебільшого працював на потреби цукрових заводів. Певний період через занепад взагалі не діяв, а упродовж останнього десятиліття кар’єр орендує ТОВ ВК «Гірничодобувна промисловість» із міста Дніпро. Серед працівників — близько сотні мешканців Полупанівки та сусідніх сіл, а також наймані працівники з Дніпропетровщини. Після зсуву терикона занепокоєні люди почали вимагати закриття кар’єру до з’ясування причини стихії. Наразі видобування призупинено на два тижні, здійснюється лише вивезення вапняку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #катастрофа, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #полупанівка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: