Про Теребовлю склали громадський вірш

17.08.2017 11:13   Джерело: Номер Один
Опубліковано : Новини Тернопільщини

На минулому тижні в Теребовлі біля будівлі мерії відбулася чергова акція вуличного громадського спілкування, організована командою Теребовлянського туристично-інформаційного центру під назвою «Вірш про Теребовлю». Під час неї було запропоновано всім бажаючим мешканцям міста написати свій рядок чи два до вже початого вірша, - пише Номер Один.

В акції взяли участь перехожі, гості міста, а також місцеві поети.

– Ми вважаємо, що ті, хто залучився до цього, стали учасниками історичної події, бо до тепер ще ніхто подібного не робив. Це був подарунок мешканців місту до його 920-річчя. Перші й останні рядки були від нашого центру. Вірш починався так: «Під мирним небом у рідному місті…»  І далі: «Де ратуші дзвін щогодини лунає». Під час акції кожного учасника знімали на відеокамеру і незабаром ми розмістимо загальний ролик в інтернеті. Думаємо, людям буде приємно побачити себе, своїх рідних та знайомих під час такого дійства.  Дуже багато людей зупинялись і дивилися, але не ризикували спробувати себе у римуванні. А ті, до кого приходило натхнення, писали свої рядки. В загальному вийшов гарний вірш і всі отримали задоволення, – розповіла директор центру Ілона Козар.

Один з учасників акції, місцевий поет, письменник та краєзнавець Микола Ковальчук,сказав: «Молодь започаткувала дуже добру справу, її і надалі потрібно продовжувати. Адже тут важливіше не саме віршування, а бажання простих мешканців виразитись, показати себе, відобразити свою любов до рідного міста, краю. Зичу команді туристично-інформаційного центру добра, гарних успіхів, нових творчих злетів та проектів на благо Теребовлі».

До речі, це вже не перша подібна акція туристично-інформаційного центру.

– Першого разу ми вийшли на вулиці міста і запропонували мешканцям написати свої поради та побажання щодо покращення міста у всіх сферах його життя. Люди з бажанням відгукнулися і списали цілий аркуш ватману, де вказували і свої зауваження, крім усього. Все це ми передали міському голові, тепер очікуємо від нього публічних відповідей. Іншого разу наша акція була присвячена дітям. Їм задавали запитання на різні теми, в тому числі і про історію міста. За відповіді вони отримували подарунки, – розповіла пані Ілона.

20264621_1519420348120979_1886630336764397090_n

Віктор Аверкієв


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Номер Один  

Коментарі