З 20 серпня на Тернопільщині заборонено вилов раків

Опубліковано:
16 Серпня, 2017

Тернопільський рибоохоронний патруль повідомляє, що з 20 серпня по 30 вересня 2017 року в області встановлено заборону на вилов раків відповідно до наказу № 13 від 31.07.2017 року Управління Державного агентства рибного господарства в Тернопільській області.

Читайте також

В одному із сіл Тернопільщини масово гине риба у водоймі
На Тернопільщині браконьєри постануть перед судом
На Тернопільщині браконьєри незаконно ловили рибу, що занесена до Червоної книги

Дана заборона встановлюється задля збереження популяції річкового рака, оскільки саме в період линьки, ріст організму раків припиняється. Тому вони скидають старий панцир та покриваються новим. Линька раків спостерігається двічі на рік, у травні та серпні, загальна тривалість від 1-1,5 місяця. 

Лов раків в заборонений період є порушенням законодавства відповідно до ч.3 ст. 85 КУпАП, за якою передбачено штраф у розмірі до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн. за кожного незаконно виловленого рака.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства та даної заборони просимо повідомляти на «гарячу» цілодобову лінію: 0-800-50-52-50.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заборона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рак, #риба, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: