Іван Крисак: Мета штабу протидії рейдерства – захистити аграріїв та власників земель (Відео)

15.08.2017 19:43   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Новини Тернопілля

На Тернопільщині починає діяти оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників земель і збіжжя області. 14 серпня, відбулося його перше засідання. 

Оперативний штаб із протидії рейдерства очолив голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Заступниками керівника оперативного штабу стали Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак та начальник Головного територіального управління юстиції в області Едуард Кольцов. До складу оперативного штабу ввійшли представники правоохоронних органів, зокрема, начальник ГУНП у Тернопільській області Олександр Богомол, прокурор прокуратури Тернопільської області В’ячеслав Перч, начальник Управління СБУ у Тернопільській області Віталій Найда, а також фермери та аграрії. 

Читайте також

Тернопільщина на третьому місці за урожайністю зернових

Як стало відомо під час першого установчого засідання новоствореного штабу, метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, а також швидко та оперативно реагувати на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення майна аграріїв, надавати правову допомогу в оформленні правовстановлюючих документів на земельні ділянки, сприяти правоохоронним органам у фіксації вчинених правопорушень і притягненні винних осіб до відповідальності.

«Дуже часто на обласну державну адміністрацію, а також безпосередньо на Кабінет Міністрів України надходять звернення щодо рейдерських захоплень земельних ділянок або обмолот врожаю. Саме тому Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення створити оперативні штаби в кожній області для того, щоб можна було своєчасно та швидко реагувати на протиправні дії недобросовісних суб’єктів підприємницької діяльності. Водночас, створення штабу дозволить кваліфіковано й оперативно першим особам області відреагувати на порушення і вчинити відповідні дії, щоб не відбувалися безкарні випадки, які не дозволяють чесним людям працювати на землі», – зауважив Перший заступник голови Тернопільської ОДА Іван Крисак.

При цьому, він підкреслив, що комісія буде засідати раз в тиждень, при потребі – частіше. А всі звернення та заяви будуть розглядатися і висвітлюватися публічно.  

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі