Петиція Тернопільської обласної комунальної експериментальної комплексної школи із мистецтв імені Ігоря Герети набрала 500 голосів. Батьки та педколектив просять передати школі недобудоване приміщення обласної бібліотеки, що на площі Героїв Євромайдану, 17. Нині школа замала для тієї кількості учнів, що у ній навчається, і що не всі приміщення підходять для навчального процесу.

Петицію розглянули на постійній комісії обласної ради з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства. Звучали пропозиції щодо перенесення школи в інший район Тернополя або загалі за його межі. Але батьки проти того, щоб школу забирали із центру міста. Адже тоді їм доводиться переводити дітей в інші школи. Виникнуть проблеми і з педагогічним колективом школи: багато хто буде змушений розрахуватися з роботи, особливо це стосується досвідчених викладачів музучилища, які залучені до профільного навчання талановитих учнів-музикантів. Тажож пропонують перенести заклад у Струсів Теребовлянського району та облаштувати там школу інтернатного типу, де є необхідні приміщення. Проте у школи тісний зв’язок з мистецькими закладами, тому перенесення її в інші райони Тернополя або за його межі розцінюють, як закриття закладу.

Читайте також

У тернопільських школярів буде більше канікул
Тернопільські школи «загубили» 40 тис грн
Тернопільських учнів треба рятувати від шкільних підручників

Як варіант вирішення проблеми батьки й запропонували передати їм право власності на землю та приміщення недобудованої обласної бібліотеки. Та зробити це не так просто, як може видатися на перший погляд. Передача можлива тільки з дозволу Кабінету міністрів, оскільки недобудоване приміщення є власністю Фонду державного майна. Обласна рада вже двічі зверталася до вищого керівництва країни з проханням передати довгобуд області, але відповіді не отримала. По-друге, земля, на якій стоїть недобудована бібліотека, належить міській раді, і сьогодні частина території, яка раніше мала належати майбутній бібліотеці вже забудована, а деякі земельні ділянки перебувають під арештом. Саме через те, що є кримінальні провадження по земельних ділянках, не вирішується і питання передачі будівлі. Крім, того на добудову, за останніми підрахунками, необхідно щонайменше 100 мільйонів гривень. Проти передачі приміщення і директор Тернопільської обласної  універсальної наукової бібліотеки Василь Вітенко. Адже бібліотека також чекає на нове приміщення.

Обговорення петиції тривало дві години. В результаті дійшли висновку, що вирішувати питання необхідно за участі представників міської ради. Тому буде створена робоча група з вирішення проблеми за участі представників обласної ради, профільних управлінь ТОДА, адміністрації школи, батьківського і педагогічного колективу, громадських організацій. Постійна комісія прийняла рішення рекомендувати розглянути петицію та утворити зазначену групу на сесії обласної ради, яка відбудеться 23 серпня.

За матеріалами сайту Реально

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #діти, #мистецтво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петиція, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: