«Мотор Січ» може почати польоти до Тернополя, а звідти – до Польщі

Опубліковано:
13 Серпня, 2017

Між головою Тернопільської ОДА Степаном Барною і президентом компанії “Мотор Січ” В’ячеславом Богуслаєвим відбулися переговори, на яких пріоритетним питанням стало відновлення роботи аеропорту Тернопіль. Йшлося про можливість початку польотів авіакомпанії на маршруті Київ-Тернопіль з перспективою виконання рейсів в польський Жешув, інформують в Тернопільській ОДА.

Державне підприємство “Мотор Січ” – це один з флагманів економіки України. Для нас важливо напрацьовувати стратегію підтримки свого виробника … Одним із пріоритетів нашої роботи є відновлення роботи тернопільського аеропорту. Питання надзвичайно актуальне. Ми вже маємо досвід співпраці з 2010 року. На жаль, тоді нам не вдалося відновити авіасполучення між Тернополем і Києвом. Сьогодні ми намагаємося повернутися знову до цієї теми. І ми вже опрацьовуємо варіанти залучення потенційних пасажирів до можливості реалізації проекту авіасполучення Тернопіль-Київ. Це пріоритетний напрямок, хоча, ми говоримо і про необхідність реалізації проекту Київ-Тернопіль-Жешув (Польща). Сьогодні ми проводимо ці переговори. З іншого боку, ми зацікавлені в створенні на базі тернопільського аеропорту сучасного, нового центру обслуговування авіації “, – повідомив голова Тернопільської обласної державної адміністрації.

Читайте також

Взялися за відновлення роботи тернопільського аеропорту
Відому тернополянку обікрала польська авіакомпанія? (Відео)
Раніше повідомлялося, що аеропорт Тернопіль планує подовжити злітно-посадочну смугу на 500 метрів і зміцнити її покриття. В даний момент розробляється проект продовження ВПП і нарощування обсягу штучного покриття. Перебудова аеропорту в міжнародний, включаючи спорудження нового терміналу, обійдеться в 300 млн грн.

Крім того, Тернопільська область збиралася віддати місцевий аеропорт в оренду за символічну суму – 1 гривня на рік.

А мер Тернополя Сергій Надал запропонував керівництву України і авіакомпанії-лоукостерів Ryanair розглянути Міжнародний аеропорт “Тернопіль” в якості основної бази в Західній Україні. За словами міського голови, тернопільський аеропорт повністю відповідає вимогам Ryanair.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аеропорт, #мотор-січ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польоти, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: