У Тернополі під час спецоперції затримали торговців наркотичними медпрепаратами

Опубліковано:
11 Серпня, 2017

До масштабної спецоперації залучили спецпідрозділ КОРД, під процесуальним керівництвом Тернопільської прокуратури. Двоє сімейних лікарів, раніше неодноразово судима наркозалежна чортківчанка і таксист торгували сильнодіючими лікарськими засобами.   

Докази правоохоронці збирали два роки. Інформацію, що жителька Чорткова продає у Тернополі препарати, що підсилють дію наркотиків і відпускають тільки за рецептами, Соннат і Димедрол, правоохоронці отримали ще у 2015 році. Згодом вийшли на слід її спільників.  Ними виявилися двоє сімейних лікарів з Чорткова. Спочатку медики лише продавали спільниці рецепти, отримуючи по 200 гривень за кожен  «папірець», а згодом один з ним почав і сам торгувати таблетками. Незабаром до справи залучили ще й таксиста.

Читайте також

Графік з Тернопільщини, чиї роботи прикрашали президентські апартаменти Кеннеді (Фото)
Відпочинок на Тернопільщині: ціни та розваги
У Тернополі стались три ДТП за участю таксі (Відео)

«Накрутки» були шалені. Якщо упаковка медичного препарату в аптеці вартує 100 гривень, то «бізнесмени» перепродували одну таблетку за 70 гривень. Рецепти горе-медики виписували на осіб, котрі або за кордоном, або похилого віку, або навіть немає в живих.

Під час санкціонованого обшуку в одного з лікарів було знайдено та вилучено майже 1000 таблеток препаратів Соннат, Димедрол, Фенозепам, Гідазепам, медичні картки пацієнтів, десять готових рецептів, лікарську печатку, банківські картки та 12 тисяч гривень. В будинку спільниці, окрім 50 таблеток, також знайдено 20 кілограмів макової соломки, 15 грамів опію, посуд для виготовлення наркотиків та 9 тисяч гривень.  В тернопільського таксиста вилучено 204 таблетки  та 6600 гривень. Загальна вартість вилучених медичних препаратів за цінами «чорного ринку» становить 100 тисяч гривень.

45-річна чортківчанка перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу її спільникам.

За матеріалами відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікарі, #наркотики, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #таксі, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: