Патріарх Філарет нагородив орденом тернопільського будівельника Богдана Завитія

Опубліковано:
10 Серпня, 2017

Уже рік діє церква святих Петра і Павла в Малій Плавучі Козівського району, яку спорудив на власні кошти меценат, виходець із цього села над Стрипою директор будівельної фірми «Явір» Богдан Завитій. Цей боголюбивий чоловік жертвував гроші на храм від фундаменту й аж під ключ. А його дружина пані Оксана вишивала фелон, садила й тепер доглядає чудові квіти. Збудовано також капличку, дзвіницю, дзвони якої кличуть парафіян до молитви.

Не відмовляє Богдан Миколайович у жертвоприношеннях на інші потреби духовного життя. Найбільше ж — в утвердженні помісної Української православної церкви. З цієї нагоди предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет нагородив його орденом Христа Спасителя. 10 серпня архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор вручив меценату нагороду.

null

Фото: Зоряна Мурашка.

 

null

Меценат Богдан Завитій, отець Володимир Липко та владика Нестор під час урочистостей. Фото: Зоряна Мурашка.

 

null

Фото: Зоряна Мурашка.

А першим привітав пана Богдана його давній товариш о. Богдан Липко з Івано-Франківщини — під час проходження солдатської служби хлопці ділили радощі й невдачі. Раділи за свого керівника також усі присутні, адже дійство відбувалося напередодні професійного свята — Дня будівельника, і в цій галузі «яворівці» теж мають чим похвалитися.

Ярослава Штокало-Пархомчук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #богдан завитій, #київський патріархат, #нагорода, #нестор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #орден, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПЦ, #явір
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: