У листопаді водії повинні мати посвідчення нового зразка

Опубліковано:
10 Серпня, 2017

До листопада повинно остаточно завершитися впровадження директив ЄС, які стосуються єдиного зразка водійського посвідчення. Відтак, уже з січня наступного року «міжнародні» водійські права на території країн ЄС вважатимуться не дійсними. – повідомляє Місцевий час

Начальник головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій розповідає, що уже навіть зараз трапляються випадки, що водіїв з України з безстроковими посвідченнями не пускають в країни ЄС. Вже з 1 січня 2018 роки так звані міжнародні права у ЄС взагалі вважатимуться недійсними.

Для того, щоб отримати водійські права нового зразка, не потрібно буде заново здавати ПДР. Водіям необхідно пройти медогляд і підтвердити стан свого здоров’я. Вартість нових водійських посвідчень з чіпом будуть на кілька відсотків дорожчі, ніж нинішні права, що коштують 201 грн.

“Ми також пропонуємо встановити в посвідченнях мікрочіпи. Наші сервісні центри вже забезпечені всім необхідним обладнанням, це убезпечить людей від підробок”, – додав Владислав Криклій.

Діятимуть такі права максимум 15 років. Для водіїв вантажівок цей термін скоротиться до 5 років, і медогляд для водіїв вантажівок і автобусів може бути більш ретельним, ніж для інших.

Також старшим водіям передбачені суворі правила проходження медогляду. Тим, хто за кермом у 50 і вище років, доведеться проходити медогляд частіше, кожні три або п’ять років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #водії, #водійські права нового зразка, #медогляд, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #нові водійські посвідчення, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: