У Тернополі на вулиці Валова 4, де знаходиться відома кав’ярня, розпочали ремонтні роботи. Стерши шар штукатурки, робітники побачили стародавній напис польською мовою і стару назву вулиці.

«Валова,4 це довоєнна Брюкнера,4. Напис – Klebuziński (Володимир), очевидно власник помешкання і склепу. … А скільки ще таких написів ховається під шарами фабри і штукатурки…» – написав на своїй сторінці у ФБ краєзнавець та екскурсовод Тарас Циклиняк.

У коментарях історик Володимир Мороз додає, що Володимир Кебузинський (народжений 29 липня 1875 року в Перемишлі) оселився в Тернополі і з дружиною Розалією (дівоче прізвище Савірська, народженя 19 жовтня 1885 року в Перемишлі) після 1906 року. Він мав склад печей, кахлевих кухонь і будівельних матеріалів спершу на вулиці Острозького, 24, а згодом на вулиці Валовій, 3 та 4 приблизно у 1926-1937 роках. Вулиця пізніше була перейменована на Брукнера.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #валова, #вивіска, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: