У Тернополі планують запроваджувати системи відкритих даних на комунальне майно

Опубліковано:
8 Серпня, 2017

8 серпня у Тернопільському прес-клубі зібралися представники влади, журналісти та громадські активісти задля спільного обговорення «Прозорість влади: новітні рішення на основі відкритих даних».  Головні акцентри зустрічі були розставлені на питаннях: чи відповідає відкритість інформації терміну «відкриті дані»? Що ж таке Open Data та яку користь може принести місту їх впровадження? Як ефективно управляти комунальним майном?

Важливо те, що на захід прийшли представники влади, а саме міський голова Сергій Надал, який зауважив, що влада міста уже співпрацює з відповідними громадськими організаціями та групами компаній, які сприятимуть розробці карти комунального майна міста з усією інформацією про приміщення. “Тернопіль став одним із лідерів у підтримці системи “Prozorro”, “Відкрите місто” тощо. Тепер ми хочемо, щоб дані стали прозорі та доступні усім жителям. На розробку програми з відкритими даними уже передбачені кошти у міському бюджеті. Тож наразі ми співпрацюємо і проект на стадії розробки.” – зазначив міський голова.

Також на захід було запрошено  Катерину Бігняк – директора MagneticOne Municipal Technologies, яка розповіла про технічні аспекти візуалізації карти комунального майна, Юлію Решітько – менеджерка з комунікації Мережі центрів громадського контролю “ДІЙ!”, тренерка з Open Data (ГО Центр UA)  та Олександра Дмітрієва – координатор проекту Мережі центрів громадського контролю “ДІЙ!” (ГО Центр UA), які зауважили, що співпраця громадськості і міської влади дуже прогресивна у Тернополі, тож наразі всі в очікуванні реалізації проекту. Для впровадження повного функціонування карти необхідно від 10 до 20 днів. Проте зараз працюють над збором даних.

“Нам важлива першочергова публікація відкритих даних на сайті міської ради. Адже прозорість влади – основна місія нашого проекту. На початку жовтня, сподіваюся, ми будемо готові відзвітувати.” – зазначила Юлія Решітько.

До слова, елетронна карта з відкритими даними усього комунального майна міста буде корисна не лише для підприємців та бізнесу, але і для пошуку даних журналістам та громадським активістам. Окрім цього, на карті буде розміщена інформація про об’єкти соціального значення, а саме дитячі садочки, школи тощо. Тож кожному мешканцю міста уся інформація буде у вільному доступі. Такі карти є уже у Львові та Миколаєві.  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відкриті дані, #громадські активісти, #комунальне майно, #міська рада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сергій надал, #тернопіль, #тернопільський прес-клуб, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: