Археологи знайшли оборонний мур 16-17 ст. під час розкопок на території Тернопільського замку

Опубліковано:
5 Серпня, 2017

Археологи працюють над розкопками території тернопільського замку і знайшли оборонний мур. Знайдений оборонний мур має характерні ознаки пам’ятки 16-17 століття. Такі розробки роблять для того, щоб повернути території автентичного вигляду.  – пише Терен 

Читайте також

Що шукають під землею у центрі Тернополя?
Свободівець Бицюра не «люстрував» жодного регіонала

Фахівці стверджують, що знахідка має ознаки пам’ятки 16-17 століття. Розкопки проводять на трьох локаціях, щоб повернути території автентичний вигляд.

Леонід Бицюра розповідає про проект розкопок. Фото: Терен

Ведуться розкопки. Фото: Терен

“Ми хочемо знайти докази, що Тернопіль значно старіше місто, ніж ввважають інші. – зазначив заступник мера Леонід Бицюра. Якщо знахідки матимуть історичну цінність – проект може виграти грант від Європейського Союзу для відновлення призамкової території. Наразі фінансування розкопок становить близько 600 тис.грн.

Згодом територію розкопок розширять, тож доведеться загородити більшу площу.

“Ми бачимо на  території бійницю, яку робили або для стрільби з луків, або ж з мушкетів – розповідає археолог Богдан Строцень. Плануємо також відкопати залишки старих будівель. Цьому проекту не буде аналогів в Україні і в Європі.”

Важливо те, що до розкопок може долучитися кожен охочий тернополянин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #археолог, #археологія, #леонід бицюра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оборонний мур, #розкопки, #тернопіль, #тернопільський замок, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: