Банківські аферисти вкрали грошей на суму більше, ніж 16000 гривень

Опубліковано:
5 Серпня, 2017

На спецлінію 102 на Тернопільщині продовжують телефонувати ошукані від банківських аферистів тернополяни. Попри усі застереження, люди продовжують свідомо надавати зловмисникам свої персональні дані. Внаслідок чого, стають жертвами банківських афер на значні суми грошей. – повідомляє ГУ НП у Тернопільській області. 

Працівники поліції зареєстрували одразу два повідомлення про зняття готівки жителів Тернопільщини. Краянам зателефонував невідомий та розповів провірену аферистську схему. Чоловік прикинувся працівником банківської установи та розповів, що рахунки власників заблоковані. Аби усунути дану несправність, необхідно повідомити персональні дані, що і зробили постраждалі. Завдяки вищезгаданій схемі, банківські аферисти очистили електронні гаманці. З рахунку жінки зняли 8650 гривень, а з рахунку 29-річного жителя кременеччини 3040 гривень.

Також, схожа витівка злодіїі сталася шістдесятирічним тернополянином. Пенсіонер розмістив оголошення про продаж товару на сайті «OLX». Номер банківської картки чоловік одразу вказав в оголошенні. Після цього, до чоловіка зателефонував псевдопокупець та під приводом купівлі товару, дізнався всі необхідні дані, аби провернути шахрайську схему. Чоловік збагнув, що його ошукали, коли прийшло смс сповіщення про успішне зняття готівки. Така неуважність та надмірна довіра вартувала чоловікові 5055 гривень з його картки.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Банківський аферист. Фотоілюстрація з мережі Інтернет

Головне управління Національної поліції застерігає тернополян бути обережними та в жодному випадку не повідомляти дані картки та особисту іноформацію.

Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

Запам’ятайте елементарні правили фінансової безпеки:

  • не варто встановлювати на карту ПІН-код, який складається з цифр, що йдуть підряд, а також свою дату народження, тому що подібні комбінації легко підібрати;
  • не рекомендується захищати всі свої платіжні картки одним і тим же ПІН-кодом. І головне: ПІН-код необхідно запам’ятати або зберігати окремо від платіжної картки в місці, не доступному для сторонніх осіб – зокрема і родичів;
  • не повідомляйте нікому одноразові паролі, які приходять вам на мобільний телефон;
  • у разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати;

 Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #афери, #аферисти, #банківські аферисти, #банківські картки, #злодії, #крадіжка грошей, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: