Урядова програма «Доступні ліки» стала ще доступнішою у Великогаївській громаді

Опубліковано:
5 Серпня, 2017

Завідуюча фельдшерсько-акушерським пунктом с.Товстолуг Інна Малецька запровадила свій механізм доставки доступних ліків. Нововведення молодого медика полягає у забезпечення доставки необхідних ліків. – інформує Тернопільська обласна державна адміністрація.

Степан Барна під час робочого візиту у Великогаївську громаду. Фото: Тернопільська обласна державна адміністрація

Відтак, урядова програма «Доступні ліки» для мешканців, що належать до Великогаївської громади стане ще достпупнішою.  Завідуюча фельдшерсько-акушерським пунктом с.Товстолуг Інна Малецька самостійно організовує доставку у село усіх необхідних препаратів, зазначених у спеціальних лікарських рецептах. Тож мешканцям не потрібно буде затрачати сили та час, щоб купувати ліки у аптеках міста. 

«Як медик я намагаюся сумлінно виконувати свій професійний обов’язок. Але водночас мені хотілося зробити додатково щось хороше для жителів нашого села. Адже людям, які користуються програмою «Доступні ліки», може бути важко та й не завжди зручно витрачати час на дорогу до аптеки, це додаткове для них навантаження. Тож я пішла таким шляхом», – каже Інна Малецька.

Нововведення медиків привернуло увагу голови Тернопільської ОДА Степана Барни. Перебуваючи днями з робочою поїздкою у Великогаївській громаді він високо оцінив запропоновану ідею.

«Дуже добре, що маємо такі ініціативи на місцях. Приємно, що молоді медики проявляють себе активними і відповідальними, прагнуть осучаснити медпослуги. Це те, що треба, особливо для сільської місцевості, адже стратегія нашої області – довести, що життя у селах може бути комфортним. І вже таким потрошку стає на Тернопільщині», – зазначив Степан Барна.

Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки» стартувала у квітні 2017. Вона передбачає, що хворі можуть отримувти ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. Тернопільщина отримала на реалізацію цієї програми отримала 13,7 млн грн з державного бюджету.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #великі гаї, #дешеві ліки, #доступні ліки, #медицина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #нововведення, #степан барна, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: