Більшість водойм на Тернопільщині небезпечні для купання – висновок лікарів

Опубліковано:
5 Серпня, 2017

Більшість водойм Тернопільщини не відповідають санітарно-епідеміологічним нормам. Лікарі застерігають, що тернопільські водойми небезпечні для купання. Відтак, експерти стверджують, що більшість водойм, зокрема річка Серет, містять кишкову паличку. – повідомляє Бізнес Область.

Читайте також

У Тернопільському ставі втопилася 19-річна дівчина. Тривають пошуки хлопця.
Туалети, душі та фонтани на «Циганці» у жахливому стані
Для тернополян провели акцію «Подорожуй безпечно»

«У ряді водойм, що користуються популярністю серед жителів Тернопільщини, зафіксований перевищений вміст шкідливих бактерій. Зокрема, у відкритих водоймах Чортківського району, в Сереті (біля водозабору) виявлено невідповідність за окиснюваністю. Моніторингові дослідження за бактеріологічними показниками показали, що у воді відкритих водойм перевищений індекс лактозо-позитивної палички та індексу кишкової палички. Така ситуація виявлена у Тернопільському ставі в районі «Циганки», в річці Сереті, в районі міського пляжу, в районі ресторану «Хутір», в районі готелю «Галичина». Купатися у цих водоймах заборонено», – повідомляють у Тернопільському обласному лабораторному центрі.

Нагадаємо, що на Тернопільщині зростає кількість випадків, коли вода забрала життя людей. Нещодавно, на Тернопільському ставі утопилася 19-річна дівчина. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #водойми Тернопільщини, #небезпека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #санітарно-епідеміологічні норми, #тернопіль, #тернопільський став, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: