2 серпня день народження Героя Небесної сотні: Сергію Нігояну виповнилося б 24 роки

Опубліковано:
2 Серпня, 2017

Герой України, один із перших Героїв Небесної сотні, вірменин за національністю з Дніпропетровщини, Сергій Нігоян святкував би сьогодні свій день народження.

21-річний житель села Березнуватівка Солонянського району загинув у День соборності країни 2014 року під час подій на Майдані, які пізніше отримали назву “Революція Гідності”.

Читайте також

Так починалась Революція Гідності в Тернополі (Фото)
На Тернопільщині на колінах зустрічали загиблого бійця

Вбивство молодого чоловіка під час протистоянь на вулиці Грушевського сколихнуло всю країну. Сергій Нігоян став одним із символів «Революції Гідності», саме його приклад надихав тисячі патріотів, які приїхали до Києва, щоб боротися зі злочинною владою. 

Нині у Дніпрі на честь Нігояна назвали проспект, а в Києві, поблизу скверу Небесної сотні, на стіні одного з будинків з’явилося велике графіті, на якому зображений герой. Крім того, у рідному селі Сергія була відкрита пам’ятна дошка на його честь, а також названа центральна алея. У липні 2014 року в Березнуватівці Нігояну був відкритий пам’ятник. Пам’ять вбитого на Грушевського дніпропетровця “увічнили” на білборді. 

Український художник Сергій Радкевич створив дві роботи на тему протестів на Майдані, одну з яких присвятив Сергію Нігояну, загиблому під час зіткнень на вулиці Грушевського. Розпис називається “Сергій Нігоян. Вірменський мотив. Упокой”. Друга робота називається “Упокій”. Вона знаходиться у львівській галереї “Дзиґа”.

Сьогодні Сергію Нігояну виповнилося б 24 роки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #герой, #Майдан, #небесна сотня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сергій нігоян, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: