Професійний утішитель – хто він?

Опубліковано:
2 Серпня, 2017

Якщо немає сил стримувати сльози, виклич професійного утішителя. 

Ні, це не те, що ви подумали… В Японії є така незвичайна професія, як ікемесо – утішитель (за інформацією https://hsl.guru). Як показує статистика, японці більшу частину доби, та й життя в цілому, схильні до стресу. Пов’язано це з ритмом життя в Японії, напруженням робочого дня і вирішенням особистих життєвих проблем, які крутяться в голові у середньостатистичного японця цілодобово. Ось і вигадують підприємливі японські винахідники і бізнесмени, як знизити напруженість і зняти стрес зі своїх співвітчизників. Для чоловіків у багатьох офісах Японії встановлені різні груші для биття, на яких офісні працівники можуть розрядитися. Сама, до слова, пробувала бити грушу в тренажерному залі… Найсміливіші керівники-японці навіть встановлюють такі груші зі своїм зображенням. Але що при цьому робити жінці зі своєю купою проблем на плечах і в голові? Як виплеснути негативну енергію і позбутися стресу? Жінці досить мати поруч плече, в яке можна виплакатися.

Коли японській жінці стає настільки важко і погано, що сльози підпирають і їх вже просто неможливо стримуватися, вона набирає номер «служби розради» і замовляє до себе в офіс ікемесо, пише hsl.guru. Ікемесо, він же професійний утішитель, – молодий симпатичний хлопець, який пройшов курс спеціальної терапії. Саме тому він знає як правильно втішити жінку, яка страждає… Він вислухає, витре сльози і поверне свою клієнтку до життя, піднявши їй настрій і життєвий тонус.

Читайте також

Для чого на набережній тернопільського ставу напис «I love Ternopil»?

І де така служба розради у нас, в Україні? Куди дивляться урядовці, соціальні служби, підприємливі бізнесмени? Стрес в української жінки не менший, як у японської. Чому утішетелі лише в них?! 

Наша жінка якщо і плаче, то робить це таємно: вдома … вночі … і в подушку. Бо не кожен чоловік підставить для розради своє плече. Від постійного стресу сучасні жінки завчасно старіють. Адже стрес пригнічує ДНК в клітинах, і ті перестають ділитися. Через стрес у прекрасної половини знеможений вигляд. У самотньої жінки старше 35 років, жартують, тепер більше шансів загинути від рук терористів, ніж вийти заміж і мати те плече…

Відомо, світ тепер нагадує одну велику павутину, і ніхто не може доторкнутися до однієї нитки, не потривоживши інші. Стрес передається, як епідемія – повітряним шляхом, розрубуючи на шмаття шовкові простирадла емоцій, проникає в нашу свідомість і ніякі психологи не допоможуть викурити ту заразу, якщо людина сама не зможе протистояти стресу. Бо кажуть: чим більше ти тікаєш від непростих ситуацій, тим складніше тобі стає. І стрес жене тебе все далі і далі. Підвищений кров’яний тиск або гіпертонія – це захворювання серцево-судинної системи, яке виникає з багатьох причин та найчастіше саме через стрес… Наприклад, від спроб утримувати сім’ю з п’яти осіб на гроші для двох…

Потрібно купити заспокійливе, але закрита аптека. Потрібно виговоритися подрузі, але вона у відпустці або ж їй вже набридли твої соплі. Потрібно поплакатися в жилетку, але вішак з жилеткою порожній… Музика і книги працюють без вихідних, але ми не часто згадуємо про них і не вміємо використовувати їх цілющий ресурс.

Вихід один: утішитель! А якщо без жарту, дійсно хороша ідея. 

Правда, українці нею не скористаються, бо хто буде платити за виклик професійного утішителя, коли є подушка?

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #блог, #зоряна замкова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #утішитель
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: