На Кременеччині, біля хутора Вороньки, встановлено й освячено пам’ятний знак українському повстанцеві на псевдо «Орел»

31.07.2017 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ростислав Ленчук

29 липня 2017 року, минулої суботи, біля хутора Вороньки, неподалік від повстанського села Кімната, що на Кременеччині, в урочистій атмосфері було встановлено дубовий хрест як данину шани у вінок пам'яті одного із останніх керівників Кременецького районного проводу УПА, який загинув 20 березня 1950 року, – Федоса Трофимлюка (псевдо-позивний "ОРЕЛ"), повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: На Кременеччині насіяли гарбузів

Установлення згаданого пам'ятного знаку ініціювала Кременецька районна організація Всеукраїнського Товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка (голова – Лілія Слідзинська), за що краяни їм щиро вдячні. Тож хочемо скласти слова щирої вдячності Кременецькому Державному лісогосподарському підприємству, КРЛП "Кремліс", сільському голові c. Великі Бережці Миколі Федоруку та всім патріотам, які долучилися до увічнення пам’яті Українського Героя. Адже на прикладі тих українських націоналістів, бандерівців, які втілювали ідею Незалежності у боях із окупантами всіх мастей, тих хто боровся за суверенну державу протягом ХХ століття, тих, хто не відступив від державотворчих ідеалів УНР, ЗУНР, УВО, ОУН, українських національних провідників Є. Коновальця, С. Бандери та А. Мельника, ми повинні навчати наше юне покоління. Історію творять особистості, пасіонарії, й ми їх повинні пам’ятати та переймати їх досвід незламності, безкомпромісності й непримиренності у жертовній боротьбі із загарбниками нашої предковічної української землі.

Участь в урочинах брали і виступили з цікавими, пізнавальними патріотично-політичними промовами відомий в Україні авторитетний дослідник діяльності ОУН-УПА, автор науково-публіцистичних книг на повстанську тему, екс-народний депутат України від КУНу, уродженець с. Кімната Сергій Жижко, а також знаний на Тернопіллі й Кременеччині краєзнавець та дослідник героїчної боротьби українських повстанців у північних, південно-волинських районах Тернопілля, екс-голова Кременецької РДА Василь Олійник й ін.

null
Фото: Кременецька районна рада.

 

null
Фото: Кременецька районна рада.

 

null
Фото: Кременецька районна рада.

 

null
Фото: Кременецька районна рада.

 

null
Фото: Кременецька районна рада.




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі