Вміст нітратів в домашніх огірках на тернопільському ринку у 2 рази перевищує норму, – Василь Хомінець

Опубліковано:
30 Липня, 2017

Разом з колегами вирішили провести експеримент. У лабораторії ветеринарної експертизи на “Тернопільському міському ринку ЛТД” перевіряли огірки на вміст нітратів. Для дослідження взяли в продавців на офіційній точці огірки тепличні, а на стихійній придбали домашні, вирощені у відкритому грунті – пише на своїй сторінці ФБ керівник Держпродспоживслужби області Василь Хомінець.

Читайте також

Про що застерігає тернополян Василь Хомінець?
Віктор Овчарук: «Тернопільщина йде шляхом модернізації системи господарювання та побудови процвітаючої європейської громади»

 – Результат вразив: бубусині огірки містили у 2 рази більше допустимої норми нітратів.  Як показали дослідження вміст нітратів у капусті та кавуні, які відібрали на офіційному ринку, відповідає нормі. Вміст радіації у чорниці також в нормі.

Пам`ятайте, на ринку діє лабораторія, яка контролює потрапляє продуктів харчування на прилавок та не допускає продуктів, які маю перевищений вміст необхідних показників. Стихійна торгівля є неконтрольованою і може нести загрозу життю і здоров`ю ваших рідних. – підсумовує пан Хомінець.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нітрати, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #перевірка, #продукти, #ринок, #тернопіль, #тернопільські новини, #хомінець
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: