Ще декілька тижнів – і тернополяни матимуть змогу вітати своїх земляків з Аргентини, рідні яких 120 років тому назавжди залишили рідну землю і поїхали шукати кращої долі. До Тернополя з концертною програмою українських народних танців приїде колектив громадської організації «Просвіта» на чолі з її керівником. Загалом до складу делегації увійде 80 осіб. Майже всі вони вперше побувають в Україні і матимуть змогу відчути дух рідної землі. Делегація перебуватиме в нашому місті 19-20 серпня 2017 року.

Окрім того, у жовтні до України, а зокрема й до Тернополя, приїде економічна місія з Республіки Аргентина на чолі з відомими громадськими діячами та підприємцями. Цим діловим та культурним взаємовідносинам передувала чимала праця віце-президента Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тараса Демкури, який упродовж останнього року докладав багато зусиль для налагодження тісної співпраці з аргентинської діаспорою українців.

null

Нагадаємо, що 9-10 липня 2017 року з ініціативи Тараса Демкури Посол України в Аргентині Юрій Дюдін здійснив візит до Тернопільської області. У ході перебування у Тернополя 10 липня він провів зустріч з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною, під час якої обговорив можливі шляхи активізації співпраці між Тернопільською областю та провінцією Місьйонес у рамках укладеної угоди про міжрегіональну співпрацю, а також сприяння дипустанови у промоції туристичного та економічного потенціалу Тернопільщини в Аргентині.

null

«Ми маємо на меті робити промоцію вашого краю в Аргентині, де є дуже багато вихідців з України. Називатимемо таке явище «ностальгійний туризм», який може бути корисним для обох сторін, як для Тернопільщини, яка буде приймати туристів, так і для «аргентинських українців», які відвідають рідний край своїх батьків, дідів і прадідів», – зазначив під час зустрічі Надзвичайний та Повноважний Посол.

У свою чергу голова Тернопільської ОДА Степан Барна висловив підтримку у цьому питанні, позаяк Тернопільщина перш за все багата замками, яких на території області є більше 30-ти. Тому те, що Тернопільщиною зокрема та Україною загалом цікавляться за кордоном є доброю нагодою для подальшого розвитку та співпраці.

null

У цей же день Юрій Дюдін зустрівся з міським головою Сергієм Надалем. Під час зустрічі були обговорені питання налагодження стосунків між Тернополем та містом Апостолес (провінція Місьйонес, Аргентина), зокрема обміни візитами керівників двох міст, підписання угоди про встановлення партнерських зв’язків та проведення заходів у рамках святкування 120-річчя початку української імміграції в Аргентину, центром якої було саме місто Апостолес.

null

Візит Посла України в Аргентині до Тернополя координував віце-президент Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC-Ukraine) Тарас Демкура.

null

У рамках ділової поїздки до нашого краю Надзвичайний та Повноважний Посол України в Аргентині зміг не тільки детальніше домовитися про співпрацю з керівниками Тернопілля, а й насолодитися ландшафтним розмаїттям і історико-культурною спадщиною Кременеця, гори Бони, Почаєва, Збаразького замку. Він також відвідав фестиваль «Короп-фест», музею ретро-автомобілів «Ретрокортеж» та етно-галерею «Спадок».

null

«Було цікаво спостерігати, з якою любов’ю та великою зацікавленістю пан Юрій та пані Марина слухали екскурсоводів про історію нашого краю та наші культурні та історичні надбання. Для мене з пан посол показав приклад керівника, який вболіває за свою справу і справу країни. Замість того, щоб свою відпустку присвятити тільки родині, він виділив багато часу для державницьких справ! В його особі ми отримали добрих друзів та промоутерів нашого багатого історичного краю!», – зазначив Тарас Демкура.

null

Зі свого боку Юрій Дюдін додав, що «в Тернополі відвідав чудову етногалерею «Спадок», яка належить родині Ірини та Тараса Демкур. Вони протягом багатьох років збирають старовинні строї з усіх куточків України та демонструють їх як в Україні, так і за кордоном. Сподіваємося показати цю колекцію також і в Аргентині!».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аргентина, #вишванка, #Демкура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #співпраця, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: