Тернопільщина відзначила День Хрещення Русі-України (Відео)

Опубліковано:
29 Липня, 2017

Молебень, освячення води та урочисті заходи з нагоди 1029 річниці Хрещення Русі-України відбулися у Тернопільський області. Участь взяли керівництво Тернопільської обласної адміністрації та обласної ради, державні службовці, представники громадських об’єднань та жителі області. Традиційно свято відзначили на березі Тернопільського ставу.

«День хрещення є днем нашої вищої, духовної єдності – єдності національної. Утвердження в нашому народі християнства стало стрижнем, довкола якого сформувалася наша духовність, виховалися десятки поколінь, які гідно несли традиції народу, серед яких повага до ближнього та любов до Бога. Понад тисячу років тому відбулася визначна подія, і Київ справді став центром християнського світу і духовності фактично всієї Східної Європи. Але нині відбувається боротьба за захист наших християнських цінностей. І сьогодні для нас є принциповим, що у 821 школі Тернопільщини викладалася, викладається і буде викладатися християнська етика. Це є основа нашої культури, наш вибір – це європейський вибір. І сьогодні є важливою підтримка духовенства, яку вони надають нашим нинішнім захисникам. Як у 988 році Київська Русь приймала християнство, так і зараз ми маємо велике сподівання, що у нашій молитві ми будемо єднатися і просити Бога, щоб повернув нам українську землю і дарував перемогу над злом та агресором. Не дозволимо недругам вкрасти нашу історію, загарбати нашу землю і розділити нашу церкву. Це символічне свято є днем нашої вищої, духовної єдності – єдності національної. Нехай Господь береже нас усіх і Україну!», – зазначив у своєму виступі голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Читайте також

Очільник Тернополя привітав тернополян з черговою річницею Володимирового Хрещення
28 липня – День хрещення України

Він подякував духовенству, за підтримку українського війська, за молитву про мир і єдність України, за допомогу потребуючим та виховання молоді. Степан Барна побажав учасникам зібрання та усім жителям Тернопільщини щедрої Божої благодаті, духовної наснаги, міцного здоров’я та довголіття!

На думку духовенства, християнство поклало край масовій братовбивчій ворожнечі, що панувала на землях Київської Русі. Тож з огляду на сучасні події, під заступництвом святого Володимира важливим є навернення української нації до ще більшого зміцнення. Ворожнечі, ненависті та злобі не місце в серцях українців, близькість до Бога та духовне збагачення обов’язково стануть запорукою миру та благодаті на Українській землі.

«Будьмо гідними синами та доньками Великого Рівноапостольного князя Володимира, великого хрестителя Русі-України. Віднесімо сьогодні до нього свої молитви, щоб молився за Україну, за мир та спокій, за припинення війни на нашій землі. Просимо благословення для нашого краю та неньки-України», – промовив Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Владика Василій Семенюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #володимир, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #русь, #тернопіль, #тернопільські новини, #Україна, #хрещення
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: