У Лішні на Кременеччині освятять каплицю-пантеон Героїв АТО

Опубліковано:
29 Липня, 2017

7 серпня у селі Лішня Кременецького району поблизу цілющого джерела на честь святої праведної Анни відбудеться освячення каплиці-пантеону Героїв АТО. Богослужіння очолить архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, – пише Тернопільська єпархія УПЦ КП.

Після Божественної літургії владика Нестор разом із духовенством відслужить водосвятний молебень і заупокійну літію на братській могилі борців за волю України, котрі поклали життя у визвольних змаганнях, Другій світовій війні та війні з російським агресором на Донбасі.

Запрошуємо до участі в урочистих заходах.

Архієрейське Богослужіння розпочнеться о 9 годині.

Перша історична згадка про це місце датується 1625 роком. Біля джерела стояла дерев’яна капличка у якій знаходилася фігура святої Анни. Комуністичною владою капличку було розібрано та спалено. У 1991 році святиню було відновлено та освячено 7 серпня, у день Успіння Святої Праведної Анни. У 2010 році тут було освячено хрест та камінь під будівництво духовного комплексу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будівництво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: