У Тернополі завершилася політична криза, а трьох депутатів-зрадників викинули на «смітник» історії

29.07.2017 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Незважаючи на сутички, штурханини та перцевий газ сесія міської ради Тернополя відбулася. Були ухвалені рішення, які можуть забезпечити подальшу конструктивну роботу ради без політичних суперечностей та конфліктів. У міській раді Тернополя утвердилася протернопільска більшість.

«Перцева» потуга «активістів»

Сесія міської ради від 28 липня почалася з останньої спроби трьох-депутатів, яких виключили із партії ВО Свобода, заблокувати та зірвати роботу міської ради Тернополя. Ще звечора 27 липня звезені ними люди заблокували центральний вхід до міської ради, щоб перед початком сесії провести у зал своїх «господарів». Для цього зранку о 7:15 вони виламали двері у Тернопільську міську раду. Злочинців, які нищили комунальне супроводжували вищезгадані троє депутатів. У свою чергу представники «Свободи» намагалися не впустити у раду депутатів-зрадників. Як наслідок почалися сутички, один з нападкиків на міську раду розпилив перцевий газ. Але оперативна реакція активістів ВО «Свобода» та правоохоронців нормалізувала ситуацію. Черговий штурм міської ради депутатами-зрадниками знову провалився. І вони помстилися тим, що запалили в бочці перед міською радою невідому речовину.

«Зрадників» позбавили «жирних» посад

Міський голова не втручався у конфлікт і закликав депутатів, які бажають працювати, пройти в сесійну залу. Зареєструвалися 33 депутата, сесія була оголошена правомочна і почала роботу. 

Читайте також

Біля Тернопільської міської ради густий дим (Фотофакт)

24 із 33 депутатів проголосували за звільнення депутатів-зрадників з посад голів депутатських комісій з питань житлово-комунального господарства та земельної комісії. Щоб читач зрозумів значення цих рішень міської ради, варто пояснити значення цих комісій.

Голова комісії міської ради з питань бюджету та фінансів контролює всі фінансові та бюджетні питання. Всі рішення у цих сферах вирішувалися через нього, проходили через його підпис. 

Всі питання ЖКГ міста «зав’язувалися» на голові комісії міської ради з питань ЖГК. Всі комунальні проекти вимагали візи голови комісії. Тобто, користуючись депутатським сленгом – голови комісії з питань ЖКГ та бюджетної комісії – найбільш «жирні» посади у міській раді будь-якого міста України. Звільнені депутати до останнього часу були «царями і богами». За ними бігали «рішати» питання як прості тернополяни, так і колеги по депутатському цеху. Тепер двоє депутатів-зрадників втратили свої «жирні посади» і втратили будь-який вплив на міську раду Тернополя. 

Більше того, на завершальний етап вийшов процес примусового складення ними депутатського мандату через Міську територіальну виборчу комісію

Робота протернопільської більшості

XVI сесія Тернопільської міської ради розглянула понад 300 господарських питань. Серед найважливіших: внесення змін про місцеві податки та збори; затвердження угоди на співфінансування проекту з будівництва центру веслування та водних видів спорту «Водна арена Тернопіль» та сотні інших питань звичайних мешканців.

Сьогодні депутати на ділі довели, що у міській раді працює протернопільська більшість.

Тернопільська міська рада перевернула сторінку політичних протистоянь та нарешті перейшла до нормальної роботи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі