Знайти старі світлини якогось міста чи села завжди простіше, чим натрапити на кінохроніку сторічної давнини. Проте нам вдалося відшукати відео зняте в містечку Копичинці Гусятинського району на Тернопільщині. Тривалість відео складає десять хвилин. Підписано, що відеозапис, зроблено в 1916 році.

Сюжет відео – це короткий репортаж, в якому командувач австрійської армії, зазначається, що це міг бути австрійський військовий міністр перевіряє Копичинці, які здобула австрійська армія. На відео можна розгледіти архітектуру, мешканців та спустошення, які спричинила війна. Також є короткі кадри, де зняті військовополонені.

В кінці XIX — на початку XX століття в Копичинцях збудували завод з виробництва олії, 2 пивоварні, млин і цегельню. Після Першої світової війни, в листопаді 1918 року місто увійшло до складу ЗУНР.

Відео можна переглянути ТУТ.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 
null

 

null

 

null

Джерело фото: http://kehilalinks.jewishgen.org

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #1916, #відео, #копичинці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини, #фото
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: