Олігарха з Тернопільщини звинувачують у підкупі посадовців у США

27.07.2017 15:43   Джерело: За Збручем
Опубліковано : Новини Тернопілля

Український олігарх наполягав на тому, що американські суди не можуть його судити, оскільки обвинувачення проти нього не стосуються вчинків на території США, - пише За Збручем.

Нове судове подання у США стверджує, що у рамках справи проти українського олігарха Дмитра Фірташа про міжнародний підкуп деякі суми хабаря були призначені особам у США.

Про це пише сьогодні лояльне до Демократичної партії видання Washington Post, нагадуючи, що проросійський олігарх має зв’язки з Полом Манафортом – колишнім головою виборчого штабу Дональда Трампа, повідомляє ZN.UA.

Читайте також

Олігарх з Тернопільщини відкидає звинувачення Авакова
На заводі олігарха з Тернопільщини ремонтують танки для бойовиків
Вихідець з Тернопільщини винен НБУ 12,6 млрд грн

Видання зауважує, що нове подання – це відповідь прокурорів Чикаго на прохання Фірташа скасувати всі обвинувачення проти нього. Зокрема, його звинувачують у підкупі на 18 мільйонів доларів заради отримання можливості добувати титан у Індії. Видобутий титан призначався чиказькій компанії. Фірташ заперечує це.

Більше того, він вимагає закрити американську справу проти нього, аргументуючи це тим, що злочин, в якому його звинувачують, не стосується США. Тому у американських судів немає відповідної юрисдикції. Але прокурори в судовому поданні на 110 сторінках стверджують, що Фірташ помиляється. Вони наполягають, що існують докази, які доводять, що особи в США теж отримали хабарі від Фірташа. При цьому, деталі не розкриваються.

Видання також нагадує, що перш ніж очолити виборчу кампанію Трампа, Пол Манафорт уклав ділову угоду з Фірташем для реконструкції готелю на Мангеттені. Втім, він не фігурує у справі проти українського олігарха. Натомість, він відіграє ключову роль у справі про втручання Росії у вибори в США у 2016 році.

Як відомо, Дмитро Фірташ звернувся до Конституційного суду Австрії, щоб уникнути екстрадиції до США, де йому загрожує до 50 років ув’язнення і конфіскація всіх активів. У США його звинувачують у спробі за допомогою хабарів на загальну суму 18,5 млн доларів отримати дозволи на видобуток титану в Індії, а також у використанні американських рахунків і серверів для хабара індійським чиновникам.

21 лютого Австрійський суд дозволив екстрадицію Фірташа до США. Остаточне рішення про екстрадицію буде приймати федеральний міністр юстиції Австрії.

У той же час, австрійський адвокат українського олігарха підтвердив його затримання і одразу ж після засідання суду повідомив про намір оскаржити це рішення у Верховному суді Австрії та Європейському суді з прав людини.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі