До процесу хлібозбирання в ПП «Агрон» та ФГ «Березовський» поставились надзвичайно відповідально технічно і агрономічно грамотно.  В Товстолузі та в навколишніх селах, де орендують паї відоме подружжя аграрників і фермерів Юрій та Наталія Березовські надзвичайно з великим пошанівком ставляться до землі у рідній стороні, Рослинництво домінуюча галузь у господарській діяльності нині потужного прибуткового знаного на Тернопільщині агропідприємства. Раціонально використовувати кожну сотку землі, вчасно зібрати і зберегти увесь вирощений урожай – ось основні підходи місцевих трудівників. ПП « Агрон» обробляє майже 3,5 тисячі гектарів землі, з них сіють 1050 гектарів озимої пшениці твердих і сильних  вітчизняних та зарубіжних селекцій, 240- озимого ріпаку, який уже повністю зібрали, щедрі намолоти видала 280-гектарна нива озимого ячменю. Після цієї культури оперативно з дискував стерню механізатор Юрій Матушевський, а тракторист Володимир Микитов із Грабівців. Який вже  шостий сезон на хлібозбиранні, якісно заробив у свіжу ріллю насіння гречки.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: хліб чесного сумління
Аграрна тернопідьщина: теребовлянці чекають погоди і починають жнива
Агрохолдинг «МРІЯ» розпочав збиральну кампанію

– Такий посів гречки після звільнених площ від озимого ячменю. ми  у господарстві вже практикуємо шостий рік,- каже головний агроном Володимир Новосад. Правда не отримуємо захмарні урожаї круп’яної культури але на внутрішньогосподарські потреби, для харчування дітей у дитячих садках, учнів  в школах вистачає, вона неодмінний продукт в нашій їдальні, що працює цілорічно.» На жнивному лані довелося побачити факт раціонального використання погожої хвилини та напруженого часу. ПП «Агрон» придбав придбав недавно два зернонавантажувачі, які під’їдають прямо у загінку до   імпортних комбайнів, де завантажують прямо з повних бункерів зерно. В кінці поля його перевантажують на великовагові ДАФи, а ті прямують до Збаража. Саме з фірмою «Скіфія»  підписали договори на  сушіння та зберігання збіжжя нового урожаю. Тому в  ПП «Агрон» хоч і мають, що збирати першими у Тернопільському районі завершують увесь жнивний комплекс. допомагають зернозбиральною технікою і транспортними  засобами іншим агропідприємствах району і Тернопільщини.

null

 Фото: Ярослав Бачинський.

 

null

 Фото: Ярослав Бачинський.

 

null

 Фото: Ярослав Бачинський.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: