Патріарх Філарет підтримав бажання народних депутатів розпочинати робочий день з молитви

20.07.2017 10:23   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віра Касіян

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет підтримав бажання народних депутатів розпочинати свій робочий день з молитви. Відповідна заява опублікована на сайті Української Православної Церкви Київського Патріархату, - пише Тернопільська єпархія УПЦ КП.

Зараз в суспільстві активно обговорюється ініціатива групи народних депутатів України розпочинати робочий день Верховної Ради з молитви. На їхню адресу прозвучало багато звинувачень і насмішок. Мовляв, Верховна Рада України – не місце для молитви до Бога, йдеться в заяві.

Читайте також

Нардепи на початку засідань у Верховній Раді читатимуть «Отче наш»?

“Згадайте час, коли кожен день політичного протесту на Майдані Незалежності розпочинався і завершувався молитвою. На Майдані були різні люди, різного віросповідання, в тому числі агностики та атеїсти. Але тоді нікому не спадало на думку сказати, що не потрібно промовляти зі сцени «Отче наш», бо це «політична подія» і «тут є люди різних релігійних переконань». Так само нікому з прихильників демократичної європейської України не спадало на думку звинувачувати Церкву в політичній діяльності за те, що вона дала місце захисту для побитих на Майдані протестуючих. Навпаки, всі схвалити таку позицію Церкви, а спроби влади під приводом «виконання закону» обмежити право Церков молитися на Майдані – були засуджені як тиск і порушення демократії”, – зазначає Святійший.

Глава Української Православної Церкви Київського Патріархату стверджує, що молитися до Бога є одним зі способів визнавати свою відповідальність перед Ним, закріплену в тому числі в українській Конституції. Молитва – це не спосіб показати, що ти кращий за іншого, що ти більш святий чи досконалий, а це звернення до Творця з проханням зробити тебе більш святим і досконалим, ніж ти є зараз.

“Майдан розпочинав і завершував свій день молитвою – і в цьому була одна з підвалин його перемоги. Якщо всі ми будемо більше молитися, пам’ятаючи про свою відповідальність перед Богом, який бачить не лише зовнішнє, але всі дії, слова і помисли кожної людини, – тоді і наше суспільство та держава стануть кращими, ніж вони є зараз. Тому я підтримую бажання народних депутатів розпочинати свій робочий день з молитви. А у який спосіб це має здійснюватися – безперечно залежить від самого Парламенту та його рішення”, – заявляє Патріарх Філарет.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі