Тарас Демкура на V Global Ukrainians forum презентував результати роботи в напрямку культурної дипломатії

13.07.2017 20:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Одним з важливих напрямків діяльності кожного вихідця з України є промоція іміджу рідної країни у світі. Ця робота потребує консолідації зусиль усіх українців світу. Саме про це йшла мова під час V Global Ukrainians Forum 7-8 липня в Києві, в якому взяв участь віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура.

null
 Фото автора

Загалом форум зібрав представників 40 організацій українців з 22 країн. Понад 450 зареєстрованих учасників взяли участь у дводенному ювілейному заході з метою консолідації зусиль задля більш системного та ефективного просування українських інтересів у світі, з особливим акцентом на допомозі українському бізнесу та креативному класу у виході на іноземні ринки. Організатори Форуму – мережа молодих високоосвічених українських лідерів-експатів, які мають міжнародний досвід та глобальне мислення. З 2015р. Форум Global Ukrainians створює комунікаційну платформу для українців із США, Канади, Ізраїлю, Австралії, Японії, країн ЄС, Азії, Африки та арабського світу.

null
 Фото автора

Під час офіційного його відкриття учасникам представили звіти представників мережі, розроблену Стратегію розвитку народної дипломатії, можливості залучення українських експатів до реформування України. На початку заходу ініціаторка та співзасновниця мережі Global Ukrainians Віолета Москалу, доктор філософії, експерт з питань державного управління та міжнародного розвитку, голова Міжнародної Організації Глобал Юкрейн (Франція), підбила підсумки діяльності мережі, представила результати роботи інформаційного агентства Global Ukraine News та новостворену платформу для розвитку бізнес-дипломатії Global Ukraine Business Hub – глобальний комунікаційний ресурс для всіх зацікавлених у просуванні українських брендів у світі.

Віолета зазначила: «Ключові фактори, які допоможуть Україні стати успішною країною щасливих людей – це взаємодопомога українців у світі, вміння думати глобально та критична необхідність навчитись думати на три кроки вперед, грати в шахи, щоб використовувати всі можливості для просування іміджу креативної та талановитої України на глобальному рівні».

null
 Фото автора

Під час свого виступу Тарас Демкура поділився своїм багаторічним досвідом співпраці з діаспорою та в напрямку розвитку культурної дипломатії. Він сказав, що Міжнародна торгова палата розвиватиме співпрацю з Global Ukrainians з метою сприяння розвитку українського експорту та залучення інвестицій, співпраці українців всього світу в економічній і культурній галузях.

null
 Фото автора

Геннадій Чижиков, президент Торгово-промисловoï палати України, закликав українців до співробітництва для допомоги українському бізнесу за кордоном: «Українці всіх країн – об’єднуйтеся і давайте робити зміни разом, Україна повинна співпрацювати з закордонними українцями, як з найбільшим джерелом допомоги, колосальний досвід експатів не можна ігнорувати».

Артем Біденко, державний секретар Міністерства Інформаційної Політики, зазначив: «Global Ukraine – приклад організації, яка не просто конкурент державі в ніші культурної дипломатії, а й її партнер».

null
 Фото автора

Гіоргі Вашадзе, грузинський політик, засновник Фонду Інновацій та розвитку IDF Reforms Lab, який виступив генеральним партнером Форуму, привітав гостей, усіх глядачів онлайн та зазначив: «Повсюди у світі, в Google, у Facebook працюють українці. Люди, які діють, які змінюють, які хочуть чути, що Україна – це сильна країна, з європейськими цінностями. Треба відчинити двері для молоді та експатів, які будуть мріяти, будуть боротися за нову Україну».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі