Опальний ігумен Григорій Планчак, якого УГКЦ звинуватила в єресі, просить ієрархів українських церков захистити його від утисків

21.06.2017 10:57   Джерело: TeNews
Опубліковано : Антон Веселий

Спільноти Української Греко-католицької Церкви монастиря Святого Теодора Студита села Колодіївка і Введення в храм Пресвятої Богородиці смт Великі Бірки Тернопільської області, миряни та представники духовенства Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської областей написали відкритий лист до ієрархів УГКЦ та ієрархів українських церков з проханням захистити отців, паству і чернечі спільноти монастирів від утисків і несправедливості.

«Наш відкритий лист - це акт відчаю та захисту від утисків і несправедливості, котрі були протягом багатьох років вчинені по відношенню наших громад та особисто проти ігумена отця Антонія-Григорія Планчака і монахині Марії Баран. Ці імена багатьом в Україні стали відомі завдяки безпрецедентній інформаційній війні, відкритій проти щирих віруючих в Ісуса Христа в лоні УГКЦ... Нині наші громади та монастирі знаходяться під неймовірним тиском. Переслідування та погрози від дикуватих молодиків. Інтернет відключили, мобільний зв’язок заглушують, буває, що зовсім немає зв’язку. Сайти наших монастирів і громад видалені. На офіційних католицьких і греко-католицьких сайтах всі наші фотографії та статті видалені. Сторінки і пости в соцмережах «Однокласниках» і на «Фейсбуці» видалені. Дивує те, що постійно, навіть через антицерковні ЗМІ, шельмують нас як єретиків. Навіть про чуда Божі, що більш вагомі, немає такого розповсюдження. Духовенство, котре також з нами, боїться під цим листом оголосити свої імена, бо зразу прослідують гоніння, а їх сім’ї залишаться без прожитку. Заставлять і будуть говорити, що то не ми цей лист написали, і зрозуміло чому», - йдеться в листі.

Читайте також

Тернопільський священик покоментував рішення синоду щодо отця Григорія Планчака
Відомий на Тернопільщині о. Григорій Планчак з монастиря в Колодіївці потрапив у гучний скандал (Відео)

Як зазначається, остання постанова Синоду УГКЦ 26-27 квітня 2017 року, що відбувся Львові, говорить про нібито єресі та ряд дисциплінарних порушень стосовно настоятеля монастирів отця Григорія-Антонія Планчака і голосів «не від Бога» монахині Марії Баран.

«Із заяв Синоду навіть неозброєним оком було видно, що він є наскрізь фальшивим та з порушенням канонічного чину. Ані на Суд, ані на Синод не були запрошені отець Антоній-Григорій Планчак і монахиня Марія Баран чи представники від них. Вирок був ще завчасно встановлений», - підкреслюють автори відкритого листа.

Вони звинувачують керівництво УГКЦ у вимаганні хабарів і зазіханні на майно громади і монастирів, збудоване через жертводавців отця Антонія-Григорія Планчака, з боку ієрархів греко-католицької Церкви і низки депутатів.

«А які дисциплінарні порушення Ви пред’явили? Тут онде диво! Настоятель, який має повні права, виявляється, виїжджав з монастиря без благословення. Також зціляв людей молитвою, теж без благословення. І, ось, ізюминка – неканонічно виганяв бісів! До якого безглуздя дійшло те, що називається Синодом УГКЦ, - біс виходив НЕ КНОНІЧНО, бо без благословення. Але до цього ж моменту на протязі 13 років біс виходив канонічно! І Ви про це добре знали, не раз з нами канонічно служби служили. Проповіді отця Антонія-Григорія Планчака розповсюджені масово серед віруючих та в інтернеті, немає жодного духовного закладу, в якому він не викладав би. То в чому ж річ? Може, ваша канонічність полягає у невимовному хабарі, який ви вимагали від нас та наших жертводавців?.. Пам’ятайте Святе Писання, слова Господа нашого Ісуса Христа: «Все проститься, а хула на Духа Святого не проститься, не в цьому віці, ані в майбутньому» (Мт.12:31-32)», - зазначається у документі.

Автори листа заявляють, що намагалися знайти порозуміння з найвищими ієрархами УГКЦ, проте на зустрічі з ними в архієпископів і митрополитів не знайшлося часу, як і на надання письмової відповіді на звернення. Вони також заявляють, що вірних УГКЦ « налаштовують на агресію до інших конфесій в Україні, коли проводиться політика лояльності до того, що «Богові противно», до содомських гріхів і ЛГБТ-послідовників».

Чернечі спільноти звертаються до інших українських Церков з проханням про молитви з метою підтримки. Вони заявляють, що не хочуть мати нічого спільного з беззаконниками. «Бог нам дав нове одкровення, яке ми оголосимо Україні в потрібний час», - підкреслюють автори листа.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі