Страх самотності – один з базових страхів людини цивілізованої

Опубліковано:
31 Травня, 2017

Що справді найбільш принадне в інтернеті – що тут завжди хтось є.

Страх самотності – один з базових страхів людини цивілізованої. Ми вже не можемо бути самі. Навіть втікаючи десь у гори, ми потребуємо людей. Просто щоб не замахували, але обов’язково були.

У інтернеті ніколи не виключають світло.

У інтернеті завжди людно. Це як гігантський торговий центр, у якому завжди горять лампи, рухаються ескалатори, грає музика і люди соваються туди-сюди. Життя, коротше.

І коли вам посеред ночі конче захочеться відчути поруч людей – заходите у фейсбук і тут обов’язково хтось є. Навіть в 5 ранку якась зараза буде світитись зеленою крапочкою. Бо може вона пише дипломну чи в Америці живе. І можна навіть з нею не спілкуватись ніколи – просто сам факт її онлайн-існування заспокоює.

Читайте блоги на TeNews

Це як кроманьйонець вночі крізь непролазні хащі рвався на вогник первісної стоянки, бо там тепло і безпечно, там люди і нема вовків і тигрів.

Оця зелена крапочка онлайну – геніальний винахід, таблетка для потребуючих. Вона робить з сухого списку контактів живих людей. Ти бачиш крапочку і бачиш за нею людину, уявляєш як вона схилилась над своїм ноутбуком, світло екрану освічує її обличчя, вона сьорбає чай і читає шось. Чи, закинувши ногу на ногу, гортає стрічку новин на смартфоні.

Ми гордо носимо свою зелену крапочку, як індуси бінді на лобі, знак правди і нашу приналежність до касти присутніх.

І разом з тим ми каста недоторканих.

Бо хто нас торкатиметься, коли всі онлайн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: