На водоймі у парку «Топільче» змагались військові та цивільні кораблі (Фоторепортаж)

30.05.2017 09:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

27-28 травня у парку Топільче там, де японський мостик, 10 команд, 44 учасника від 9 років та до 18 - запускали моделі кораблів різного класу у ставочку. У неділю - радіокеровані моделі. Змагання зібрали юних умільців та їх керівників  зі всієї області. Організовані Тернопільським обласним комунальним  центром  науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді (ТОКЦНТТШУМ). Учасники дуже хвилювався за свої моделі. Міні двигуни та міні гвинти мали провести кораблі напряміше вздовж буйків, але це непроста задача. І подих треба затамувати, і правильно поставити кораблика на воду. Радіокеровані моделі були досить швидкісними та дивували глядачів своїми маневрами. Мали змогу самі повертатись на місце старту.

Читайте також

Капітан яхти «Тернопіль», який зараз прикутий до ліжка, мріє знов підняти вітрила

Вовчик Назар, Шафранський Василь, Ясінський Костя, Довганюк Василь вихованці гуртка судномоделювання, що працює при загальноосвітній школі с. Кобилля, Збаражського району. Приїхали на довгоочікувані змагання показати свої власноруч створені кораблі. Керівник Андрій Романович Мазурик у свої 52 роки не втомлюється працювати з дітьми. Встигає і кораблі удосконалювати і займатися улюбленою соломою у декоративно-ужитковому гуртку. Василь Довганюк наймолодший учасник змагань - йому 9 років, каже, що дуже тішиться, тим, як кораблі долають дистанції, і як це радісно, знати, що в них є часточка своєї праці. Діти обережно показують журнали "Моделіст конструктор" з яких беруть креслення для моделей. Рік видання 1972.  Збережені Андрієм Романовичем. Ці діти знають усі нюанси кораблебудування у міні масштабах, орієнтуються у фізичних характеристиках кораблів, постійно у пошуку, як відтворити найменьші деталі палуби, використовують все, що подібне на труби, кільця, антени, то що. За словами керівника, їх гуртки підтримує директор Кобиллянської школи Юрик Зіновій Теодозієвич. Відразу виникло запитання - чи відвідували гуртки брати Юрики Тарас та Юрій? Каже, що ні. 

null
Фото авторки.

 

null
Фото авторки.

 

null
Фото авторки.

 

null
Фото авторки.

 

null
Фото авторки.

 

null
Фото авторки.

 

null
Фото авторки.

 

null
Фото авторки.

 

null
Фото авторки.

 

null
Фото авторки.

 

null
Фото авторки.

 

null
Фото авторки.

Цього річні змагання проводились на честь 110 річниці народження Романа Шухевича. Завідувач спортивно-технічного відділу ТОКЦНТТШУМ Валерій Посвятовський: "Від нашого закладу прийняли участь дві команди - один гурток працює безпосередньо у центрі творчості, що на вул. Митрополита Шептицького, 26 ,другий у селі Настасів. Я дуже радий, що керівник гуртка судномоделювання Ярослав Михайленко у Настасові зміг долучити до роботи у гуртку, навіть, дівчат, і наступного року обіцяв, що і дівоцтво прийме участь у змаганнях. Цього року д ійсно драйвові змагання. Всі задоволені, позмагалися і відпочили одночасно."


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі