Фестиваль української книжності «На білому коні» (Фото)

Опубліковано:
23 Лютого, 2017

На Шумщині 21 лютого у Тилявці та Шумську пройшов фестиваль української книжності «На білому коні». Цього року фестиваль відвідали не тільки  жителі Тернопільщини та прилеглих областей, але й шанувальники української книги із Запоріжжя. Гостями фестивалю стали письменники Дмитро Бондаренко (Дніпро), Володимир Барна (Київ), Степан Бабій (Рівне), Олександр Смик, Жанна Юзва (Тернопіль), Леся та Леонід Білики (Зборів),  Сергій Синюк (Кременець). За програмою, відвідали Тилявку – село в якому пройшли дитячі та юнацькі роки Уласа Самчука, поклали квіти до пам’ятника «українському Гомерові ХХ століття», пройшли з екскурсією залами меморіального музею імені Уласа Самчука. І  у рамках фестивалю відбулася й конференція молодих самчукознавців.

Найбільш масово фестиваль за традицією пройшов  у Шумську в районному будинку культури відвідувачі могли побачити виставку дитячих малюнків за творами Уласа Самчука та авторську фотовиставку Віктора Смоляка «Шумщина і шумчани», придбати книжкові новинки від видавців з Тернополя, Дніпра, Острога та Рівного, послухати виступи майстрів пера та музичні номери самодіяльних колективів. Нагородили переможців районного літературно-художнього конкурсу «Самчукова криниця».

Кульмінацією свята стало оголошення нового лауреата Міжнародної літературної премії імені Уласа Самчука. За книгу «Моя Друга Світова» премія 2017 року присуджена Миколі Жулинському. Дипломантом премії в галузі публіцистики став Олександр Горобець.

Більше фото за посиланням у соціальних мережах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: