Чому деякі депутати не хочуть голосувати за зміни до Генплану Тернополя?

18.02.2017 12:52   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Потужна інформаційна та фінансова кампанія проти ухвалення депутатами змін до Генерального плану Тернополя має на меті легалізувати будівельний хаос та вседозволеність у нашому місті. Чіткий план розвитку Тернополя унеможливлює дерибан землі, якою зараз активно займається велика частина депутатського корпусу Тернопільської міської ради. Нагадаємо, голосування за зміни до Генплану має відбутися вже на найближчій сесії міської ради 24 лютого, - пишуть Тернополяни.

 

Хто проти і хто за Генплан

Щоб зрозуміти таку атиГенпланівську активність депутатів, найперше треба дати відповідь на декілька питання.

 

Що таке Генплан?

Вікіпедія дає чітке розуміння визначення Генплану: генеральний план — це містобудівна документація, яка визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту. Крім цього, Генплан як регуляторний акт мусить відповідати статті 4 закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», тобто бути доцільним, ефективним, збалансованим і передбачуваним. Відомо, що основним аргументом для інвестора при прийнятті рішення про вкладення коштів є рівень окупності капіталу й рівень ризиків. Саме генеральний план є основним джерелом такої інформації у сфері ринку житла та нерухомості.

Генплан руйнує основи корупції. Тобто інвесторам не треба бігати по депутатах з валізами грошей, щоб погодити те чи інше питання.

 

Кому потрібен Генплан та зміни до нього?

По-перше, він потрібен простим людям. Згадаймо, скільки тернополян страждали від “будівельних афер щепановських”, коли у людей збирали гроші, але вони не отримували житла. Лише після запровадження Генплану у 2010 їх кількість зменшилась. Сьогодні, поки депутати міськради зволікають із затвердженням змін до Генплану, на жаль, ширяться нові афери. Окремі нечесні підприємці спочатку захоплюють ділянку, не маючи на неї жодних прав, влаштовують потужну рекламну кампанію у ЗМІ, а потім зникають, залишивши обдурених вкладників ні з чим.

По-друге, Генплан потрібен чесним підприємцям, котрі не бажають платити хабарі, а хочуть розуміти, за якими правилами вони працюють.

Читайте також

«Секретні» фото Генплану, які поширив депутат, ставлять під сумнів? (Фото)
Свідомий «свободівець» здогадався, чому «виплив» скандал з Генпланом Тернополя

По-третє, він потрібний міській громаді. Коли є чіткі правила у вигляді Генплану, у місто приходить інвестор. Не секрет, що велика частка інвестицій у Тернопіль напряму пов’язана з будівельною сферою, а це кошти на оновлення опалювальної системи, ремонти вулиць. Це нові робочі місця.

 

Кому НЕ потрібний Генплан і зміни до нього?

По-перше, частині депутатів міської ради Тернополя, які прийшли у раду не працювати на громаду, а для особистого збагачення. Вони намагаються створити умови, щоб всі більш-менш значні земельні питання вирішувалися через них. Щоб будівельники, представники малого, середнього бізнесу та прості тернополяни «бігали» за ними з проханням «порішати» питання за винагороду. Коли є Генплан, нікому не треба ні за ким бігати. Всі рішення приймаються відповідно до плану. Тобто депутати втрачають омріяну винагороду.

По-друге, Генплан і зміни до нього не вигідні недобросовісним підприємцям, які звикли або «рішати» всі питання за гроші, або просто мають у міській раді своїх депутатів, через яких пропихають свої питання. Тобто оновлений Генплан Тернополя знищує різних «земельних рішал» як клас.

 

Як недобросовісні ДЕПУТАТИ борються зі змінами у Генплан

Після відповіді на ці запитання стає зрозумілим, чому депутати міської ради «табунами» їздять у Київ у головний офіс інституту проектування міст "Діпропроект" (розробника Генплану і нових змін до нього) – найавторитетнішої структури в Україні, яка до речі є автором Генпланів майже всіх обласних центрів України. Спочатку вони стверджували, що є два різних генплани міста. Для цього вони намагаються «нафотошопити» «докази» нібито підробленого Генплану. Коли громадськість виводить цих ділків-фотошоперів на чисту воду, вони не зупиняються і знову вигадують, що отримали «третій» варіант Генплану. Так цей «цирк» йде по колу. Головна їх мета полягає не в тому, щоб довести нелегітимність Генплану. Це зробити неможливо у принципі. Адже він існує в єдиному варіанті. Основне креслення Генплану опубліковане на сайті міської ради, а оригінал зберігається у «Діпропроекті». Обговорення майбутніх змін до Генплану розпочалось ще з 2014 року і більшість сьогоднішніх депутатських «крикунів» самі вносили пропозиції по зміні Генплану Тернополя. Напевне справжня мета депутатів – намагатися дискредитувати зміни до Генплану, залякати решту депутатів, щоб завалити голосування по них на сесії міської ради.

 

Як недобросовісні ЗАБУДОВНИКИ борються зі змінами у Генплан

У боротьбі проти Генплану до депутатів-заробітчан долучилися й недобросовісні забудовники. Після того, як міський голова оголосив про скликання чергової месії міської ради на 24 лютого, заворушилися й забудовники. Всі спроби підконтрольних їм депутатів очорнити Генплан з тріском провалилися. Більше половини депутатів міської ради критично сприймають нападки депутатів-заробітчан на Генплан і готові голосувати за зміни до нього. Тому противники змін до генплану  вирішили вдатися до «важкої артилерії». Як стверджують деякі журналісти у стінах міської ради вже ходять чутки про фантастичні суми проти голосування за Генплан! Подейкують, що ляльководи депутатів, які не хочуть приймати зміни до Генплану сидять на вул.Грушевського, що в Тернополі.

Тому для депутатів 24 лютого стане справжнім іспитом на чесність та моральність. Чи піддадуться вони на провокації своїх колег-зоробітчан чи самі поповнять їх лави, взявши «3 000 срібняків». Чи навпаки керуючись власним сумлінням та інтересами громади проголосують за чітко визначені правила розвитку Тернополя.

Таким чином, 24 лютого на нас чекає справжня битва – битва за майбутнє Тернополя.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі