У січні закінчився сезон цукроваріння. 42 заводи України виробили понад 2 млн тонн продукту, що на 40,5% більше, ніж у 2015 році. Чверть виробленого вже продали за кордон, де ціни значно вищі за середні в Україні. На трьох цукрових заводах Тернопільщини наварили 190 тис. тонн білих кристалів. У 2015 році цукровари спромоглися виробити лише 155 тис. тонн цукру-піску.

– Зростання цукрової промисловості в області збільшилося на 24,9 відсотка, – зазначив на зустрічі з новими власниками  підприємств голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Віталій Сікорський, голова найбільшого виробника цукру на Західній Україні ТОВ «Радехівський цукор», у власність якого перейшли Борщівський, Бучацький, Збаразький, Козівський, Лановецький, Хоростківський цукровий заводи, зазначає, що у 2017році вони мають намір запустити у виробництво Хоростківський, Збаразький, Козівський заводи, стан яких задовільний. Вже нині домовлено і укладено договори на 2.350 млн. тонн цукрових буряків.

– Мова йде про посів у Підволочиському районі та в смт Великі Бірки Тернопільського району додатково 3003 га буряка, який буде перероблятися у Хоросткові і Збаражі. Загальні цифри у нас не змінюються: ми даємо за тонну зданих цукрових буряків 74 кг цукру і пропонуємо фінансування під 22 відсотки річних, допомагаємо з насінням, яке дає найкращий результат, – наголосив заступник генерального директора ТОВ «Радехівський цукор» Олег Кулич.

Тимчасом Кабінет Міністрів України затвердив новий рівень гуртових цін на наступний маркетинговий 2017-2018 рік, який починається з вересня. Білий цукор закуповуватимуть у виробників не дешевше ніж 9172,57 грн/т (на 100 грн/т дорожче за попередній рік), цукрові буряки у сільгосппідприємствах – за 633,10 грн/т (на 16 грн/т дорожче).

Цукровари ж стверджують, що собівартість тонни цукру-піску на 4500 грн має бути вищою за розцінки Кабміну.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: